Otvorenje kina10. prosinca 2016. godine ostat će zapamćen kao još jedan od datuma koji ulaze u povijest grada Krapine, jer će Krapinčani, nakon 11-godišnje pauze, ponovo moći uživati u kino projekcijama i naš krapinski hram kulture ponovo zvati i kino dvoranom.

U program svečanog otvorenja Kina Krapina sve prisutne u prepunoj Festivalskoj dvorani te večeri uveo je Gradski puhački orkestar Krapina i glazbom evocirao uspomene na neke od najpoznatijih filmskih klasika, odnosno njihovih glazbenih tema. Uživali smo u zvucima skladbi The Pink Panter Theme – Henrya Mancinia, Moment for Morricone Theme – Ennia Morriconea i The Bridge on the River Kwai (Colonel Bogey March) - Mitcha Millera.

Prikazanje kratki dokumentarni film o kinu u Krapini „Krapinska filmska priča 1923.-2016.“ autora Dragutina Kozine, dugogodišnjeg djelatnika Pučkog otvorenog učilišta Krapina i sadašnjeg zamjenika gradonačelnika Grada Krapine. Posebno bismo se željeli zahvaliti gospodinu Dragutinu Kozini koji je već na prvi spomen filma o povijesti krapinskog kina imao ideju kako ga realizirati. Utrošio je puno svog slobodnog vremena i volonterski odradio kompletne pripreme za snimanje filma koje uključuju istraživanje i sakupljanju povijesne građe te pisanje scenarija.

Ravnateljica POU-a Krapine Grozdana Pavlović pozdravila je okupljene, a u sklopu premijerne kino projekcije potom je bio prikazan film poznate hrvatske redateljice Snježane Tribuson, “Sve najbolje”. Želimo zahvaliti gradonačelniku Zoranu Greguroviću i zamjenicima Branku Varjačiću i Dragutinu Kozini te predsjedniku Gradskog vijeća Željku Paviću i svim članovima Gradskog vijeća što su prepoznali potrebu i poslušali želje građana Krapine za ponovnim otvorenjem kina te osigurali financijska sredstva za nabavku opreme.

Zahvaljujemo predsjedniku Upravnog vijeća POU Krapina i saborskom zastupniku Žarku Tušeku koji nas uvelike podržava i pomaže u svim našim projektima. Veliko hvala Gradskom puhačkom orkestru Krapina koji je i glazbeno uveličao ovu našu svečanost.

Još jednom hvala svima, koji su na bilo koji način pridonijeli ostvarenju ideje da Krapina ponovo ima svoje KINO.Otvorenje kina
Ravnatelj: 049/370-561
Financije: 049/370-561
Obrazovanje: 049/370-561
Galerija grada Krapine: 049/370-810
Muzej Ljudevita Gaja: 049/370-810
E-mail: pou@krapina.hr