Ljeto u Krapini - 2017
Kino na otvorenom


U okviru ovogodišnjeg Ljeta u Krapini Pučko otvoreno učilište Krapina organizirano je 2 kino projekcije na otvorenom. Naši su sugrađani na platou ispred Kina Krapina mogli pogledati 2 hrvatske filmske uspješnice.

"Ministarstvo ljubavi" –petak, 7.7.2017.


Film obiluje klasičnim zavrzlamama, neočekivanim obratima i hrpom smijeha, a svoju je premijeru imao na Pulskom filmskom festivalu 2016. godine gdje ga je publika ispratila s oduševljenjem. Država je odlučila stati na kraj udovicama hrvatskih branitelja koje žive u izvanbračnim zajednicama, a primaju mirovine pokojnih muževa. Za hvatanje udovica u prijestupu na teren šalju potpuno pogrešnog čovjeka. Krešo je nezaposleni biolog, posrnulog samopouzdanja i u bračnoj krizi.

„Kauboji“ - subota, 22.7.2017.


Predstava o predstavi je postala film! Za mjesto radnje odabran je mali industrijski gradić, dovoljno malen i klaustrofobičan da život u njemu bude nemoguć, a dovoljno velik da bi postojanje karaktera koje opisujemo bilo moguće i uvjerljivo... Saša, relativno uspješan kazališni redatelj vraća se u rodni gradić. Iza sebe ostavlja naizgled uspješnu karijeru, a sa sobom nosi razočaranje, tek zaliječenu bolest i par kofera. Useljava se u tmurni lokalni hotel. No, od posla ipak ne uspijeva pobjeći jer ga načelnik mjesta dočeka sa ponudom postavljanje predstave u zamrlom lokalnom kazalištu. Na audiciju mu se prijavi svega pet kandidata, i Saša nema izbora nego angažirati ih sve. Budući da novi kandidati nemaju preširoku kulturnu naobrazbu, a još manje afinitete dolaze do jedine ishodišne točke zajedničke svim kandidatima – vesterna. Ni žanr, ni sva Sašina iskustva, ni njihova volja, ništa toj predstavi ne garantira uspjeh. Upravo suprotno...

Koncert Gradskog puhačkog orkestra Krapina


Gradski puhački orkestar Krapina i ove je godine svojim sugrađanima, onima najupornijima, priredio jedinstveni glazbeni doživljaj na jedinstvenom prostoru – lokalitetu Starog grada Krapina bez obzira na vremenske prilike koje im nisu išle na ruku.


Ljeto u Krapini - 2017
Ravnatelj: 049/370-561
Financije: 049/370-561
Obrazovanje: 049/370-561
Galerija grada Krapine: 049/370-810
Muzej Ljudevita Gaja: 049/370-810
E-mail: pou@krapina.hr