Ljeto u Krapini - 2018Pučko otvoreno učilište Krapina i ove je godine jedan od organizatora „Ljeta u Krapini“ uz Grad Krapinu i Turističku zajednicu grada Krapine. Ulaz na sve programe je besplatan.
Kino na otvorenom


U okviru ovogodišnjeg Ljeta u Krapini bilo je organizirano 5 kino projekcija na otvorenom i 1 stand up komedija, u dvorištu Galerije grada Krapine te 2 koncerta na lokalitetu Stari grad Krapina.

„TKO PJEVA ZLO NE MISLI “ – 8.7.21018.


"Tko pjeva zlo ne misli", najpoznatiji film redatelja i scenarista Kreše Golika, ujedno je i jedan od najgledanijih hrvatskih filmova u povijesti, podnaslovljen kao "ljubavna komedija s pjevanjem". Snimljen je 1970. godine.
ULOGE: Franjo Majetić (Franjo Šafranek), Mirjana Bohanec (Ana Šafranek), Relja Bašić (Fulir), Mia Oremović (Mina), Tomislav Žganec (Perica), Vida Jerman (Marijana)
SCENARIJ: Krešo Golik (prema noveli Dnevnik malog Perice Vjekoslava Majera)
FOTOGRAFIJA: Ivica Rajković
SADRŽAJ: Početkom druge polovice tridesetih godina dvadesetog stoljeća u Zagrebu, mlada i privlačna gospođa Ana Šafranek osjeća da vene u braku sa svojim mnogo starijim mužem Franjom. Prilikom izleta u Samobor srce joj svojim kavalirskim gestama i očitom naklonošću razgali elegantni gospodin Fulir, koji je uskoro posjeti u njezinu zagrebačkom stanu i izjavi joj ljubav. Istovremeno, u Fulira se zagleda Anina starija sestra Mina, neugledna usidjelica. Franjo se dosjeti da bi bilo zgodno Fulira oženiti s Minom, što se nimalo ne svidi Ani. Svjedok tih ljubavno-obiteljskih peripetija je mali Perica, sin Šafranekovih...

Stand up komedija „DRELE“ – 14.7.2018.


Davor Dretar Drele vrsni je komičar, poznat domaćoj publici više od dva desetljeća, kroz razne kazališne, filmske i televizijske uloge, a posebno kao zabavljač na stotinama događanja, sa više od dvije tisuće javnih nastupa u svojem životopisu. Stand up nastupima Drele se počeo baviti i kada se taj vid scenskog izričaja nije nazivao "stand up", i u proteklih nekoliko godina obišao cijelu Hrvatsku i nasmijao desetke tisuća ljudi. Novi, kako ga komičari zovu "materijal", nosi ime "Lista za odstrel". Ovoga puta Drele je nastupio kao komičar - satiričar, nabrajajući društvene skupine ili pojedince u društvu koji bi trebali prestati postojati, i svijet bi jednostavno bio - bolje mjesto! Tako su se na njegovom nišanu našli umirovljenici, body builderi, antialkoholičari, Dalmatinci i još mnogi drugi, a publika je u svemu tome prepoznala samo jedno, onu pravu stvar - priliku za smijeh do suza i istinsku zabavu!

„OSMI POVJERENIK“ – 21.7.2018.


"Osmi povjerenik" (15+) snimljen je po istoimenom bestseleru, jednom od najčitanijih i najprodavanijih djela hrvatske književnosti.
REDATELJ: Ivan Salaj
ŽANR: drama, komedija
ULOGE: Frano Mašković, Borko Perić, Nadia Cvitanović, Ivo Gregurević, Goran Navojec
TRAJANJE FILMA: 139 minuta
GODINA: 2018.
SADRŽAJ:Siniša Mesjak, arogantan i ambiciozan političar u usponu, nađe se u središtu skandala. Kako bi ga sklonio od javnosti, premijer ga imenuje povjerenikom vlade RH na najudaljenijem naseljenom otoku Trećiću, sa zadatkom organiziranja lokalnih izbora. Predhodnih sedam povjerenika u tome nije uspjelo. Na Trećiću nema telefona, interneta ni signala za mobitel, a veza sa kopnom ovisi o nafti koju dostavljaju talijanski šverceri. Otočani govore nerazumljivim dijalektom i bez prevoditelja Tonina, infatilnog mladića koji boluje od čudne padavice, Mesjak ne bi razumio ni riječi. Nastojeći pronaći način da ostvari svoju misiju, Mesjak otkriva nestvaran svijet Trećića, pronalazi nevjerovatne likove, najboljeg prijatelja u životu i… samoga sebe.

„MON CHERY, JA SAM TI“ – 28.7.2018.


Ovoga puta dobro smo se nasmijali uz odličnu francusku komediju "Mon cheri, ja sam ti".
Dva para, Pierre i Aimee te Eric i Penelope, godinama su prijatelji. Postoji samo jedan problem: Penelope i Pierre su se zaljubili. Odluče prekinuti kad stvari krenu izmicati kontroli. Ali svemir se odluči malo poigrati s njima i nakon posljednje strastvene noći, Pierre i Penelope probude se i shvate da su zamijenili tijela! Kako bi sačuvali svoju tajnu, moraju živjeti pretvarajući se da su jedno drugo. I tad kreću nevolje.

„GLASNIJE OD ORUŽJA“ – 3.8.2018.


Večer uoči Dana domovinske zahvalnosti mogli smo pogledati GLASNIJE OD ORUŽJA film o ulozi domoljubne glazbe u političkim promjenama 1990-ih i Domovinskom ratu te o sudbinama njezinih autora i pjevača.
Avioni, tenkovi, bombe, automatske puške, mediji i propaganda bili su oružja u Domovinskom ratu. Ipak, najglasnije bile su pjesme. Otvorena agresija na Hrvatsku u jesen 1991. godine potiče, kao nikad prije ni poslije, impulzivnu reakciju glazbenika.
U filmu sudjeluju: Zrinko Tutić, Josipa Lisac, Vera Svoboda, Josip Ivanković, Mladen Kvesić, Davor Gobac, Boytronic, Sandra Kulier, Mario Pešo, Borut Šeparović, Miroslav Lilić, Ante Perković i brojni drugi.

„ZG 80“ – 11.8.2018.


REDATELJ: Igor Šeregi
ŽANR: akcijska komedija
ULOGE: Rene Bitorajac, Marko Cindrić, Filip Detelić, Marko Janketić, Matija Kačan, Domagoj Mrkonjić
TRAJANJE FILMA: 90 minuta
GODINA: 2016.
SADRŽAJ: Krajem 80-ih skupina navijačke skupine Bad Blue Boysa, Buba (Filip Detelić), Fićo (Matija Kačan), Kizo (Marko Cindrić), te mladi Krpa (Rene Bitorajac) odlaze na utakmicu voljenog kluba Dinama, koji igra protiv Crvene zvezde u vrijeme turbulentnih događanja u Jugoslaviji. U Beogradu ih dočekuju Delije te kreće prava zbrka i rat na ulicama Beograda. Priča je to o mladićima koje veže posebna ljubav za jednim klubom. Utakmica pokreće niz događaja koji dovode do pravog navijačkog rata na ulicama Beograda. Glumačka ekipa uprizorila je autentičan, neuljepšan navijački duh i vrijeme u kojem se radnja filma događa. Mnogi od likova u filmu inspirirani su stvarnim legendama Bad Blue Boysa.

Koncert Gradskog puhačkog orkestra Krapina


U nedjelju 19. kolovoza 2018. godine, Gradski puhački orkestar Krapina po četvrti je put održao koncert na Starom gradu u Krapini. Koncert je prerastao u tradiciju, a u jedinstvenom ambijentu publika je mogla uživati u odličnim interpretacijama krapinskih puhača koji su pružili krapinskoj publici poseban glazbeni doživljaj.
Koncertu su prisustvovali gradonačelnik Zoran Gregurović, zamjenik Drago Kozina te predsjednik Gradskog vijeća Ivica Hršak.

Koncert Đanija Stipaničeva uz obilježavanje 420 godina od održavanja Sabora na Starom gradu


Pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora g. Gordana Jandrokovića i Krapinsko-zagorske županije, u organizaciji Grada Krapine i Pučkog otvorenog učilišta Krapina 26.8.2018. godine u Festivalskoj dvorani u Krapini održano je svečano obilježavanje 420. obljetnice od zasjedanja Hrvatskog sabora na Starom gradu Krapina uz koncert Đanija Stipaničeva, proslavljenog kazališnog tenora pjevača i glumca, dobitnika mnogih priznanja i nagrada. Program je režirala i vodila Lejdi Oreb, voditeljica, scenaristica i urednica na HRT-u te mnogim koncertima diljem Hrvatske, a posljednjih nekoliko godina i “Krapinskog festivala”. Svečanosti su uz domaćine gradonačelnika grada Krapine Zorana Gregurovića i zamjenika Branka Varjačića te predsjednika gradskog vijeća Ivice Hršaka nazočili: izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, saborski zastupnik Žarko Tušek, izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, ministar gospodarstva Darko Horvat, potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić, saborski zastupnici: Mato Čičak, Ivan Domagoj Milošević, Anka Mrak Taritaš, Marija Puh, Tomislav Sokol, Davor Ivo Stier, Marko Vešligaj, župan Željko Kolar, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Mario Antonić, pomoćnik ministrice vanjskih poslova Amir Huharemi.

Ljeto u Krapini - 2017
Ravnatelj: 049/370-561
Financije: 049/370-561
Obrazovanje: 049/370-561
Galerija grada Krapine: 049/370-810
Muzej Ljudevita Gaja: 049/370-810
E-mail: pou@krapina.hr