Izložba skulptura Sanje Fališevac

U Galeriji grada Krapine će se u petak 16. lipnja 2023. u 19,00 sati otvoriti izložba skulptura kiparice Sanje Fališevac iz Zagreba.

Izložba od četrdesetak keramoskulptura i nekoliko bronci predstavila bi umjetnički opus neakademske, gluhoslijepe kiparice Sanje Fališevac, čije stvaralaštvo čini jedinstveni fenomen na hrvatskoj umjetničkoj sceni od početka 1980-ih godina kada se prvi put predstavila javnosti na skupnoj izložbi u Tiflološkom muzeju. Ovaj neveliki retrospektivni osvrt na više od trideset godina stvaranja, obuhvatit će desetak novijih skulptura nastalih u posljednje tri godine.

Među dosadašnjim samostalnim nastupima Sanje Fališevac ističu se zagrebačke izložbe održane u Galeriji Kristofora Stankovića (2004.), u Galeriji Forum (2008.) te u Muzeju za umjetnost i obrt (2015.).
Na IX. trijenalu hrvatskog kiparstva 2006. godine za skulpturu Pas vodič, figuru labradora izvedenu u prirodnoj veličini nagrađena je posebnim priznanjem
Članica je ULUPUH-a i HDLU-a. Skulpture joj se nalaze u nekoliko javnih prostora i u mnogim privatnim zbirkama. U dječjem parku na zagrebačkom Jarunu nalazi se brončana skulptura psa vodiča Val.

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content