Škola rocka i moderne glazbe

Ove jeseni Pučko otvoreno učilište Krapina započinje sa novim obrazovnim programom – školom rocka i moderne glazbe. Po uzoru na brojne svjetske rock akademije, institute, gitarističke akademije i škole, kao i na temelju sličnih tečajeva priredili smo program učenja i usavršavanja u području moderne i popularne glazbe. Pri osmišljavanju i pokretanju ove škole cilj nam je bio ponuditi našim sugrađanima edukaciju kroz novi, suvremeni pristup muzičkoj kulturi.

Polaznici će se, za sada, moći odlučiti između gitare, bas gitare, bubnjeva i klavijatura. Nastava će se odvijati po semestrima u trajanju od četiri mjeseca odnosno 30 školskih sati. Instrumenti za nastavu, koja će se odvijati u prostorima POU Krapina, su osigurani.

Upisati se mogu zainteresirani svih uzrasta. Pristup će biti prilagođen polaznicima, njihovim predznanjima i afinitetima.

Glazbeni voditelji Škole rocka i moderne glazbe su iskusni i educirani mladi glazbenici Karlo Kukovačec i Tomislav Presečki, koji iza sebe imaju brojne nastupe i suradnje sa renomiranim  glazbenim umjetnicima.

Tomislav Presečki završio je osnovnu i srednju glazbenu školu (smjer električna gitara) u Glazbenoj školi Ladislav Račić na Ribnjaku. Kao istaknuti polaznik predstavljao je školu na Muzičkom Biennalu Zagreb 2009. godine, te na ljetnom seminaru na Popakademie Baden-Württemberg u Manheim-u 2013. godine. Iskustvo u formi mjuzikla prikupio je svirajući predstave u organizaciji B Glad produkcije, ‘’Crna kuća’’ i ‘’Pacijenti’’. Uz navedene sudjeluje u stvaranju prvog mjuzikla o Hrvatskom Zagorju ‘’Zeleno Blago’’ i mjuziklu ‘’Hair’’ u organizaciji Srednje škole za popularnu i jazz glazbu na Ribnjaku, te u hrvatskoj adaptaciji mjuzikla “Les Miserables” u režiji Richarda Monteza. Nastupa diljem regije, u pratećim sastavima mnogih poznatih imena estrade i kulture (The Frajle, Tereza Kesovija, Ana Rucner, sestre Husar…). Član je revijalnog orkestra Festivala kajkavskih popevki, na kojem je angažiran i kao aranžer. Također svira u pratećim sastavima Uskrs festa,  Siscia festivala (+aranžer), Hrvatskog pletera. Uz primarni interes u vidu sviranja električne/akustične gitare, bavi se studijskim snimanjem i produkcijom, gdje surađuje s renomiranim imenima hrvatske glazbene scene poput Ane Rucner, Marije Husar, Kristijana Rahimovskog, Davora Radolfija, The Frajle i mnogih drugih. S ciljem daljnjeg usavršavanja, 2016. godine polaže i završava online tečaj, ‘’Vocal recording technology’’, na poznatom američkom sveučilištu Berklee Collage for Music. Tijekom 2020. godine postaje članom novoosnovanih bendova Chameleon Crew Collective i The Funks, koji su nastali i djeluju putem internet kolaboracija.

Karlo Kukovačec osnovnu glazbenu školu za klavir pohađao je u Krapini. S 12 godina počinje svirati bubnjeve. Završio je srednju školu za bubnjeve i udaraljke te kasnije Kärntner Landeskonservatorium za jazz i pop glazbu u Klagenfurtu. Od 2008 – 2010 polaznik ljetnog glazbenog kampa u Grožnjanu (prof. Howard Curtis). Surađuje s mnogobrojnim umjetnicima u Hrvatskoj, Sloveniji i Austriji, a redovni je član mnogih većih i manjih sastava, od kojih su neki: revijalni orkestar „Festivala kajkavskih popevki“, „Big Band HLK“,  vodi i svira u pratećem sastavu za „Mali kaj“, disco/funky sastav „Only Friends & Family“, „Royal Garden Dixie Band“, vodi i svira u „Orkestru Radija Kaj“, rock band „Kopito“, jazz sastav „Swing Again“.

Podjeli na društvenim mrežama:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Skip to content