12. KIKI – Međunarodni festival dječjeg filma 4. – 13.10.2023.

Dvanaesto izdanje Međunarodnog festivala filmova za djecu KIKI održalo će se od srijede 4. do petka 13. listopada 2023. u Zaboku, Krapini, Krapinskim Toplicama i novootvorenom kinu u Mariji Bistrici.
Organizatori festivala, Građanska organizacija za kulturu – GOKUL i Društvo “Naša djeca” Zabok i ove su godine iz recentne svjetske produkcije odabrali najzanimljivije i najkvalitetnije filmove uz koje će djeca i mladi, ali i odrasla publika, po dvanaesti puta uživati u čarima koje pruža sedma umjetnost.
Suorganizatori festivala su POU Krapina, POU Zabok, Općina Marija Bistrica i Kino Toplice. Kiki festival realiziran je uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra, Krapinsko-zagorske županije, Grada Zaboka, tvrtke SATO i Zagrebačke Banke. Godišnji program GOKUL-a podržava Zaklada “Kultura nova”.
U Kinu Krapina projekcije su se održale 10.10.2023.
Središnjem festivalskom događanju u listopadu prethodio je niz pred festivalskih događanja. Tako je radionica “Kako gledati film” pod vodstvom filmskog kritičara Nine Kovačića održana u lipnju, a polaznici radionice učili su prepoznati razna filmska izražajna sredstva te kako argumentirano napisati filmsku kritiku. Tijekom ljetnih praznika organizirana je radionica animacije naziva “Krapina u srcu” pod vodstvom nagrađivane animatorice Ivane Bošnjak te krajem kolovoza u suradnji s organizacijom Bacači sjenki održana je radionica stručnog usavršavanja učitelja i profesora za filmsko i medijsko opismenjavanje djece i mladih putem europske mreže CinEd. U natjecateljskom programu bilo je prikazano 25 kratkometražnih filmova iz 22 zemlje, a o pobjedniku festivala odlučiti će dječji žiri sastavljen od članova do 15 godina starosti.

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content