Manifestacije

Pučko otvoreno učilište je (su)organizator obilježavanja svih značajnijih povijesnih događaja, obljetnica, nacionalnih manifestacija i tradicionalnih godišnjih gradskih manifestacija. U sadržaj tih djelatnosti ulazi i logistička i operativna pomoć u pripremi i izvedbi programa.
NOĆ MUZEJA
Noć muzeja manifestacija je pokrenuta 2005. godine koju organizira Hrvatsko muzejsko društvo. Svake godine sudjeluje i Galerija grada Krapine organizirajući prigodnu izložbu i popratni program.
KRAPINSKE ŠPELANCIJE
POU se uključuje tradicionalnom međunarodnom izložbom Maski uz prigodni „Fašnički“ ples, a specifičnost izložbe je da su svi posjetitelji maskirani. U Festivalskoj dvorani planiram i u daljnjem razdoblju za tu prigodu organizirati kazališnu predstavu.
GLUMAČKI FESTIVAL U KRAPINI
POU Krapina je suorganizator Glumačkog festivala u Krapini koji se svake godine održava kroz tri vikenda nakon Uskrsa. U Festivalskoj dvorani posljednjih nekoliko godina gostuje pet kazališnih predstava od kojih je jedna za djecu.
NOĆ KRAPINSKOG PRAČOVJEKA
POU u Noći krapinskog pračovjeka sudjeluje organizirajući prigodnu izložbu u Galeriji i Maloj dvorani, besplatnu kinoprojekciju za najmlađe i sl.
LJETO U KRAPINI
U sklopu Ljeta POU organizira koncerte, kino projekcije te kazališne predstave u dvorištu Galerije grada Krapine koje u slučaju loših vremenskih uvjeta sele u Festivalsku dvoranu. Svake godine na Starom gradu organizira već tradicionalni koncert Gradskog puhačkog orkestra Krapina.
TJEDAN KAJKAVSKE KULTURE
Uz logističku podršku u organizaciji triju festivalskih večeri u Festivalskoj dvorani, POU se u Tjedan kajkavske kulture uključuje organizacijom Auto kina, izložbe u Galeriji te popratnih koncerata i predstava.
NOĆ KAZALIŠTA
Posljednjih pet godina za redom POU se uključuje u međunarodnu manifestaciju Europska noć kazališta prateći ciljeve promicanja profesionalnog i amaterskog kazališnog stvaralaštva kroz kontinuirano njegovanje postojeće kazališne publike, ali i stvaranje nove. Prošle godine Noć kazališta u Krapini poprimila je i humanitarni karakter jer su se sredstva od prodaje ulaznica prikupljala za uspješniju prevenciju, liječenje i rehabilitaciju bolesnika s malignim bolestima.
PROSINAC U KRAPINI
Velik dio bogatog programa posljednje i vremenski najduže manifestacije u godini, odvija se u Festivalskoj dvorani i Maloj dvorani, prostoru ispred dvorane i u Galeriji grada Krapine. POU je organizator izložbi, kazališnih predstava, koncerata i kinoprograma te velika logistička podrška udrugama i školama koje prezentiraju svoje programe u dvoranama.
VARAŽDINSKE BAROKNE VEČERI
Pučko otvoreno učilište već dugi niz godina sudjeluje u Varaždinskim baroknim večerima. Koncert se organizira u suradnji sa Koncertnim uredom varaždinskih baroknih večeri, a pod pokroviteljstvom Grada Krapine.

 

Skip to content