Noć kazališta

Projekt Europska noć kazališta jednodnevna je manifestacija posvećena scenskim i izvedbenim umjetnostima. Održava se istovremeno u 11 europskih država (Hrvatskoj, Slovačkoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sloveniji, Srbiji, Austriji i Mađarskoj, te se od ove godine pridružuju Češka, Bugarska i Belgija), svake godine treće subote u mjesecu studenom. Kazalište toga dana postaje glavnim mjestom susreta, dijaloga, druženja i novih spoznaja kako umjetnika i kazališnih djelatnika tako i publike.

Toga dana kazališta daruju izvedbe, ali i otvaraju svoja vrata publici pa, rušeći na trenutak iluziju kazališta, produbljuju vezu koju publika ima s onima koji za nju igraju i mjestom na kojem to rade.

Pored niza već gotovih predstava, Noć kazališta svoj program širi i na gostovanja međunarodnih koprodukcija, razmjene predstava između domaćih kazališnih kuća, čitanja i uprizorenja tekstova suvremenih europskih autora, okrugle stolove i susrete s izravnim uključenjima putem interneta. Sva događanja u sklopu ove jednodnevne, ali i cjelonoćne manifestacije okupljena su oko jednog cilja – ostvarivanja novog i drugačijeg zajedništva kazališne publike i kazališnih umjetnika u jedinstvenom iskustvu.

Misija Europske noći kazališta jest promicanje profesionalnog i amaterskog kazališnog stvaralaštva kroz otvaranje suradnji i razmjena gotovih produkcija, ali i stvaranja novih, otvaranje kazališnih mreža koje su dostupne svim djelatnicima u kulturi te kontinuirano njegovanje postojeće kazališne publike, ali i stvaranje nove.

Noć kazališta 2020.

Pučko otvoreno učilište Krapina u manifestaciju NOĆ KAZALIŠTA uključilo se po šesti put. U „novo normalnom” ugostili smo Humsko amatersko kazalište s predstavom “DAJ MI POVEJ”.

Pročitaj više »

Noć kazališta 2019.

Europska noć kazališta je manifestacija koja je pokrenuta sa ciljem promicanja profesionalnog i amaterskog kazališnog stvaralaštva kroz kontinuirano njegovanje postojeće kazališne publike, ali i stvaranje

Pročitaj više »

Noć kazališta 2018.

U sklopu Noći kazališta, Pučko otvoreno učilište Krapina je, u subotu, 17. studenoga 2018. godine, organiziralo dvije kazališne predstave. U 17 sati u Festivalskoj dvorani

Pročitaj više »

Noć kazališta 2017.

Povodom manifestacije „Europska noć kazališta“ koju već treću godinu zaredom provodi i Pučko otvoreno učilište Krapina AKUD „Žensko kazalište“ Gornje Jesenje je 25. studenog 2017.

Pročitaj više »
Skip to content