14. Noć muzeja u Galeriji grada Krapine

U Noći muzeja čija je tema bila “Muzeji – inovacije i digitalna budućnost” u Galeriji grada Krapine prezentiran je projekt “Crna kraljica” čiji je nositelj Grad Krapina, a sufinanciran je od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u visini od 2.296.674,48 kuna nakon što je prošao na natječaju za Pripremu i provedbu Integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine u sklopu Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.”


Postupkom javne nabave za izradu projektne dokumentacije izabran je arhitektonski ured MVA / mikelić vreš arhitekti.

Arhitekt Tomislav Vreš prezentirao je posjetiteljima projekt uređenja kulturnog dobra „Stari grad Krapina“, uređenje pećine i vidikovca, muzejskog postava zgrade Palasa, obnovu kulturnog dobra Park skulptura Forma Prima u šumi Josipovac i izgradnju pješačkog mosta s prilazom. U uvodnom predavanju Dragutin Kozina govorio je o povijesti i legendama vezanim uz Krapinu.

POU Krapina nastavlja suradnju s Trkačkim klubom Maraton Krapina započetu na prošlogodišnjem izdanju Noći muzeja te se ove godine ponovno povodom Noći muzeja 4. kolo zimske lige Trofej Crne kraljice održalo kao dio Noći muzeja u Galeriji grada Krapine gdje su se okupili trkači, a u 18.30 je započela utrka.

    

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content