15. haiku dan Dubravko Ivančan

U prepunoj Galeriji grada Krapine je u petak 7. lipnja 2013. u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Krapina održan 15. jubilarni Haiku dan Dubravko Ivančan. Ova značajna manifestacija održava se u spomen na našeg prvog haiku pjesnika, krapinčana Dubravka Ivančana koji je preminuo u Zagrebu 1982. godine s navršenih 50. godina.

15. Haiku danu – Dubravko Ivančan prisustvovali su i japanski veleposlanik Nj.E. Masaru Tsuji, župan Željko Kolar, te bivša županica Sonja Borovčak, gradonačelnik Grada Krapine Josip Horvat, te novoizabrani gradonačelnik Zoran Gregurović.

Kroz proteklih 15. godina održavanja ove manifestacije riječima se prošetala članica ocjenjivačkog suda i dugogodišnja suradnica Višnja McMaster, a o radovima pristiglim na ovogodišnji natječaj govorila je Đurđa Vukelić Rožić. Nagrađene radove u dvije kategorije (književni jezik – djeca i odrasli i kajkavsko narječje – djeca i odrasli) interpretirali su učenici Srednje škole Krapina. Radovi pristigli na ovogodišnji natječaj objavljeni su u Zborniku radova 15. Haiku dan- Dubravko Ivančan Krapina 2013.

I ove godine najbolje radove ilustrirala je dr.art Mirjana Drempetić Hanžić Smolić. Uz ovogodišnje ilustracije, na katu Galerije izloženi su i radovi sa proteklih deset godina koje je uz Mirjanu Drempetić Hanžić Smolić izradila i akad. slikarica Nada Žiljak, a o kojima je govorila likovna kritičarka Branka Hlevnjak. U glazbenom programu nastupio je Slaven Presečki na gitari.

Izložba haiku ilustracija ostaje otvorena u Galeriji grada Krapine do kraja mjeseca srpnja.

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content