15. Tjedan cjeloživotnog učenja – 27. rujna do 3. listopada 2021. godine

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih od 27. rujna do 3. listopada 2021. godine organizira 15. Tjedan cjeloživotnog učenja, nacionalnu obrazovnu kampanju koja ima za cilj promovirati različite mogućnosti cjeloživotnog učenja u RH kao i neposredno i neformalno prenijeti poruku građanima o važnosti kontinuiranog obrazovanja i učenja.

S obzirom na to da je kao realizaciju mjere Akcijskog plana Nacionalne strategije poticanja čitanja Ministarstvo kulture i medija 2021. godinu proglasilo Godinom čitanja, godinom u kojoj cijela Hrvatska zajedno čita, u Tjednu cjeloživotnog učenja ove se godine organiziraju događanja povezana s poticanjem čitanja i razvojem čitateljske publike, kako bismo različitim ciljnim i dobnim skupinama ukazali na važnost čitanja kao jednog od oblika cjeloživotnog učenja.

Organizacijom događanja vezanih uz čitanje promocija knjige i čitanja dobiti će dodatnu vidljivost, čime će se doprinijeti i razvoju kulture čitanja te omogućiti što većem dijelu društva čitanje sa zadovoljstvom i razumijevanjem. Sadržajima, odnosno događanjima povezanim uz čitanje podiže se javna svijest o važnosti čitanja za osobni razvoj i društvenu integraciju.

Pučko otvoreno učilište Krapina po 15. se put uključilo u ovu nacionalnu kampanju te s obzirom da je 2021. godina Godina čitanja, organizirali smo kino projekciju filma Šegrt Hlapić za učenike krapinskih osnovnih škola. Ekranizacija je to svima nam dobro poznatog romana Čudnovate zgode šegrta Hlapića. Prvi je to roman Ivane Brlić Mažuranić i prvi hrvatski roman za djecu objavljen 1913. godine te zauzima važno mjesto u hrvatskoj književnosti za djecu, lektira je za učenike osnovnih škola i polazište za više kazališnih predstava i filmskih ekranizacija.

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content