17. Noć muzeja u Galeriji grada Krapine

U ovogodišnjoj sedamnaestoj Noći muzeja koja će se održati 28. siječnja u uvjetima koji su više-manje slični onima od prošle godine Galerija grada Krapine će sudjelovati digitalno. Na mrežnoj stranici i YouTube kanalu Pučkog otvorenog učilišta Krapina moći će se pogledati dvije izložbe održane prošle godine u Galeriji, te dvije virtualne.

“Moje staze moji puti” jubilarna 50. samostalna izložba nakita „objekata“, ukrasnih predmeta kućnog interijera i slika sakralnih motiva zlatarskog majstora Stjepana Balje iz Zaprešića održana u svibnju i lipnju. Autor se predstavio unikatnim nakitom u zlatu, srebru, bakru, mjedi, prirodnim tvorbama i staklu. 

9. zagorski likovni salon najveća trijenalna žirirana likovna manifestacija u sjeverozapadnoj Hrvatskoj bila je otvorena u Galeriji od 29. lipnja do 1. listopada. Za izlaganje na Salonu stručni ocjenjivački sud odabrao je 89 autora sa 137 radova. Dodijeljene su i tri jednako vrijedne nagrade koje su pripale Jadranki Fatur, Ivani Ožetski i Željku Kropfu.

Međunarodna izložba maski zbog pandemije se održala virtualno. Sudjelovalo je 80-tero umjetnika iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Njemačke i Francuske sa maskama rađenim različitim tehnikama.

Međunarodna izložba pisanica također se zbog pandemije održala virtualno. Odazvao se veliki broj autora iz Krapinsko-zagorske i susjednih županija kao i iz Slovenije i Srbije. Izlagači su bila djeca vrtićke dobi, osnovnoškolci, umirovljenici, likovni umjetnici, umjetnici amateri, pojedinci koji se u slobodno vrijeme bave izradom pisanica. Pristupi izradi pisanica bili su različiti, od tradicionalnih načina do modernih izričaja.

Podjeli na društvenim mrežama:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Skip to content