Izložba likovnih radova članova Udruge distrofičara Krapina

U četvrtak, 25.6. 2020. godine otvorena je izložba likovnih radova članova Udruge distrofičara Krapina. Radovi su nastali na likovnom radionicama koje su se održavale od ožujka 2019. do lipnja 2020.godine, a vodila ih je dr. art. Mirjana Smolić koja se na početku otvorenja izložbe osvrnula na provedene radionice, nastale radove i toplu i pozitivnu atmosferu koja je vladala na radionicama. Izložbu je otvorio gradonačelnik grada Krapine Zoran Gregurović, a uz gradonačelnika prisutnim se gostima obratila i ravnateljica POU Krapina Grozdana Pavlović, predsjednica Udruge distrofičara Mirjana Janžek te župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Pučko otvoreno učilištem Krapina 29.10.2018. godine sklopilo je ugovor s Ministarstvom kulture i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva o 100 postotnom financiranju projekta „Ključ kulture za sve generacije“ vrijednog 791.200,80 kuna. EU sufinancira 85% projektnih troškova u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok ostatak od 15 % financira Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Projekt, u okviru kojeg su u proteklih godinu i pol, nositelj projekta Pučko otvoreno učilište Krapina i projektni partneri Grad Krapina, Kud Ilirci, Udruga Distrofičara Krapina, Društvo za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Krapina i GRADSKI PUHAČKI ORKESTAR KRAPINA provodili različite aktivnosti vezane za sudioničko upravljanje kojima se želi doprinijeti razvoju dobrog upravljanja u kulturi grada Krapine, ulazi u završnu fazu

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content