7. zagorski likovni salon


U subotu 16. svibnja je u Galeriji grada Krapine otvoren 7. Zagorski likovni salon, najveća likovna trienalna manifestacija u Krapinsko-zagorskoj županiji, koja se održava od 1997. godine. Pravo prijave na salon imaju likovni umjetnici koji su rođenjem, životom, radom, ili na neki drugi način vezani uz Hrvatsko zagorje.

Mogu se prijaviti najviše tri rada nastala u zadnje tri godine u selekciji situacija: slikarstvo, kiparstvo, grafika, fotografija, video i ostali vidovi likovnog izražavanja.

Stručni ocjenjivački sud u sastavu Branka Hlevnjak, Dora Kovačević i Stanko Špoljarić je od 114 prijavljena autora sa preko 230 radova odabrao 91 autora sa 129 radova što je više nego prije tri godine kada je bilo 79 autora sa 100 radova.

Prema odluci stručnog ocjenjivačkog suda ove godine dodijeljene su tri jednakovrijedne nagrade, a dobitnici su Ljerka Kallay, Ivana Mrčela i Denis Krašković. Sedmi Zagorski likovni salon održava se pod pokroviteljstvom Grada Krapine i Krapinsko-zagorske županije.

Na otvorenju je o salonu govorio član stručnog ocjenjivačkog suda Stanko Špoljarić, a otvorio ga je gradonačelnik grada Krapine Zoran Gregurović, koji je uz zamjenicu župana Jasnu Petek podijelio nagrade nagrađenim umjetnicima.

Salona prati opsežan katalog u kojem je uz životopis autora objavljena i fotografija jednog rada. Dizajn kataloga, pozivnica i plakata izradila je kao i svih dosadašnjih godina akad. slikarica grafičarka Ana Zubić.

U prigodnom glazbenom programu nastupio je mladi umjetnik, kompozitor, kantautor i multi instrumentalist J.R. August iz Zaboka.

Salon ostaje otvoren do 20. srpnja 2015. godine.

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content