100. godina kinematografije u Krapini / Subota / 11.11.2023. / Ulaz besplatan 17.00 / Kreativna radionica za djecu 18.00 / Projekcija filma “Cvrčak i mravica”

Povodom obilježavanja 100. godina kinematografije u Krapini, u subotu, 11.11.2023. u 17.00 sati održati će se kreativna radionica za djecu, a u 18.00 sati projekcija animiranog filma “Cvrčak i mravica”. Ulaz na animiranu projekciju je besplatan. Veselimo se Vašem dolasku!

SINKRONIZIRANO!

Originalni naslov:Cvrčak i mravica
Dužina filma: 82 minute
Žanr: animirani
Glumci: Tara Thaller, Marko Petrić, Jadranka Krajina, Filip Vidović, Katarina Strahinić, Anton Mladen Vasary, Hrvoje Kečkeš, Luka Petrušić, Domagoj Janković, Dušan Bučan, Amanda Prenkaj, Dajana Čuljak

SADRŽAJ:
Ovaj film dobio je službenu preporuku za prikazivanje osnovnim školama od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja!

Radi se o svojevrsnoj adaptaciji Ezopove basne i priče Darka Bakliže. Radnja je prilagođena današnjem vremenu i promiče toleranciju i suživot kroz zbližavanje Cvrčka i Mravice koji uspijevaju pomiriti dva suprotstavljena svjetonazora.

U novom viđenju basne ispričane od strane Ezopa i La Fontainea, Ket je cvrčak koji svira gitaru sa svojim bandom, zabavljajući bezbrižne kukce u okolici. Nedaleko živi mravlja princeza Antoneta, u mravinjaku gdje se cijeni samo disciplina i rad, dok je glazba zabranjena. Kad se slučajno susretnu, među njima se rađa bliskost. Shvativši da cvrčci ne mogu preživjeti zimu, Antoneta ih želi spasiti, ali bezuspješno. No kad ju otme pokvareni mrav Anteodor, cvrčci predvođeni Ketom priskaču joj u pomoć.

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content