Fotosofija

U Galeriji grada Krapine je od 25. ožujka do 8. travnja 2011. bila postavljena izložba fotografija Fotosofia – retrospektiva.

Prošlo je već pet godina od kada je naš istaknuti fotograf Damir Hoyka po prvi puta organizirao seminar na kojem je svim zainteresiranima želio prenijeti svoje znanje o fotografiji.

Od njegove prvotne zamisli o trodnevnom teoretskom seminaru, izrodio se sedmodnevni mega projekt u kojem su radovi seminarista, marljivost kao i pozitivna energija i povezanost prve generacije polaznika oduševili ne samo Hoyku nego i medije, publiku i pokrovitelje. Sve to rezultiralo je potrebom za organiziranjem druge Fotosofie, pa treće, i tako već pet godina svako ljeto ljubitelji fotografije okupljaju se na seminaru Fotosofie i uče od najboljeg.
Rezultati svih pet Fotosofia dio su izložbe pod nazivom Fotosofia – retrospektiva.

Fotografije prikazane na izložbi snimljene su za završne izložbe dosadašnjih pet Fotosofia seminara, a na kojima se tradicionalno svaki od petnaest seminarista predstavlja s po tri rada snimljena na temu ‘Komunikacija putem distribucijskih kanala umjetničke fotografije’ ili kraće ‘Art fotografija’. Na ovoj retrospektivi svaki od dosadašnjih 75 seminarista predstavio se s po jednim od spomenuta tri rada.

Na otvorenju izložbe o radu Fotosofie govorio je njezin osnivač i organizator Damir Hoyka kao i neki od polaznika pete generacije seminarista. U prigodnom glazbenom programu nastupili su učenici Osnovne glazbene škole pri Osnovnoj školi Augusta Cesarca Krapina.

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content