„In vino veritas“ Popovačke udruge likovnih stvaralaca „Moslovački štrk“

Ususret 24. Zagorskom glazbenom festivalu Krijesnica, u srijedu 30. rujna u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Krapina otvorena je izložba slika In vino veritas, Popovačke udruge likovnih stvaralaca „Moslavački štrk“. Festivalu Krijesnica kao i svake godine prethodi postavljanje izložbe koju Radio Hrvatsko zagorje Krapina organizira u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Krapina. Dobrodošlicu u ime organizatora nazočnima je poželjela ravnateljica POU Krapina, Grozdana Pavlović. U pozdravnom govoru pohvalila je rad i djelovanje Udruge „Moslavački štrk“ te izrazila zadovoljstvo što će zidove Male dvorane do Dana Grada krasiti njihovi radovi. Zahvalila je Radiju Hrvatsko zagorje Krapina i direktorici Tanji Gregurović na suradnji, a rezultat koje je i ovogodišnja izložba slika povodom dugogodišnjeg festivala „Krijesnica“ koji organizira RHZK-a.

Izložbu je postavila Vesna Kunštek, kustosica i voditeljica Galerije grada Krapine. Predstavljajući Udrugu i rad njezinih članova, kazala je kako su uz samostalne i skupne izložbe sudjelovali i na brojnim likovnim kolonijama i humanitarnim aukcijama. Udruga okuplja likovne amatere i akademske slikare kojima je zajednički interes očuvanje kulturne baštine te razvoj likovne umjetnosti pa svojim likovnim izrazom promiču likovne vrijednosti diljem Lijepe naše kao i u inozemstvu. Članovi Udruge sudjelovali su na izložbama pisanica i maski koje se već tradicionalno održavaju u Galeriji grada Krapine, a sudjelovali su i prošle godine na 35. susretu likovnih stvaralaca koji je u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Pučkog otvorenog učilišta Krapina održan u Galeriji grada Krapine. Tematskom izložbom „In vino veritas“ U vinu je istina, predstavlja se 30-tak autora u tehnici ulje na platnu i akvarela, koji svaki na svoj način različitim likovnim rukopisima donose impresije i emocije vezane uz vinovu lozu, grožđe, vinograde, vinogradarske običaje i vino koji su stoljećima bili inspiracija umjetnicima.- rekla je među ostalim Kunštek, govoreći na otvorenju izložbe.

Predsjednica Popovačke udruge likovnih stvaralaca „Moslavački štrk“ Marija Pukec Žigić uz zahvalu organizatorima istaknula je kako je vino nepresušan izvor inspiracije, pa je tako ono tema ove, inače, njihove 53. izložbe. Istaknula je i zadovoljstvo izlaganjem radova i njihovim gostovanjem u Krapini i u Pučkom otvorenom učilištu.

Otvorenje izložbe realizirano je uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera, a izložba ostaje otvorena do 30. studenoga 2020. godine.

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content