Iskorišteni prvi vaučeri za obrazovanje na području Krapinsko – zagorske županije – POU Krapina provelo program mikrokvalifikacije rukovanje viličarom u skladišnom prostoru

Pučko otvoreno učilište Krapina se uključilo u provedbu programa financiranih putem vaučera. Vaučer za obrazovanje je financijska podrška Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kojom se u suradnji s ustanovama za obrazovanje dodjeljuju javna sredstava za obrazovanje odraslih.

Program mikrokvalifikacije rukovanje viličarom u skladišnom prostoru od 27. rujna do 2. studenog polazilo je 5 polaznika. Nakon odslušanog vođenog učenja i poučavnja, odrađenog učenja temeljenog na radu i samostalnih aktivnosti polaznika uspješno su obavili i završnu provjeru znanja.

U srijedu, 2. studenog 2022. godine uručena su  uvjerenja prvoj skupini polaznika / korisnika vaučera za obrazovanje na području Krapinsko – zagorske županije. Uvjerenja su polaznicima uručili ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Krapina Grozdana Pavlović i predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni ured Krapina Goran Vukmanić.

 Od 1. travnja 2022. godine sve zaposlene i nezaposlene osobe mogu dobiti vaučer za obrazovanje. Dodjeljuje se za programe stjecanja zelenih i digitalnih vještina. S obzirom na to da digitalne i zelene vještine možemo koristiti u raznim poslovima, mogućnosti za edukacije su velike. Sustav vaučera omogućuje stjecanje mikrokvalifikacija i djelomičnih kvalifikacija, a financiran je sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. Sve detalje oko korištenja kao i sama prijava za vaučer se odvija putem stranice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.  https://vauceri.hzz.hr/ Cilj vaučera je povećati konkurentnost na promjenjivom tržištu rada, gdje ubrzani razvoj novih tehnologija i metoda rada potiče promjene u tipičnim radnim zadacima u okviru pojedinog zanimanja, gasi postojeća ili oblikuje nova zanimanja, neophodno je prilagoditi se promjenama te težiti usvajanju novih znanja i vještina koje će unaprijediti našu radnu uspješnost odnosno povećati razinu zapošljivosti ako smo nezaposleni ili razmišljamo o promjeni karijere.

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content