Iz Atelijera…


Uoči ovogodišnjeg otvorenja Tjedna kajkavske kulture Krapina 2017., u Galeriji grada Krapine je u subotu 2. rujna 2017. otvorena izložba pod nazivom Iz atelijera…. Radi se o radovima (slikama, skulpturama, grafikama i reljefima) devetorice likovnih umjetnika. Svoje radove nastale u zadnjih desetak godina, a prema odabiru likovne kritičarke Branke Hlevnjak izložili su Tomislav Buntak, Mirjana DH Smolić, Koraljka Kovač, Dora Kovačević, Dragutin Dado Kovačević, Maja Nikin Šimić, Krešimir Rod, Neven Šimić i Maja Vukina Bogović. Odabir ovih devetoro umjetnika rađen je po ključu neke povezanosti sa zagorskim krajem. Izložba Iz atelijera treba svratiti pozornost na različite autorske koncepcije, na umjetničke trenutačne ili trajne preokupacije. Izložba je zapis o stvaralaštvu datog trenutka.

Na otvorenju je o radovima i umjetnicima govorila autorica izložbe Branka Hlevnjak, a izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Dragutin Kozina.

Izložba ostaje otvorena do 15. listopada 2017.

Nakon otvorenja izložbe održan je koncert „Ususret festivalu“ kao svojevrsna najava središnjih događanja u Tjednu kajkavske kulture Krapina 2017.: Festivala kajkavskih popevki. Maloga kaja i Recitala kajkavske poezije. Marija Borić, Dino i Karla Miklaužić te Ronald Žlabur izveli su pjesme s kojima su nastupili na prošlogodišnjem Festivalu kao i niz nezaboravnih popevki te stihove kajkavske poezije uz glazbenu pratnju Karla Kukovačeca i Tomislava Presečkog. Program je vodio Zlatko Turkalj Turki.

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content