Izložba “27” Tomislava Hršaka

U prepunoj Galeriji grada Krapine je 5. prosinca 2019. uoči blagdana Sv. Nikole, zaštitnika djece, pomoraca i grada Krapine, a uz obilježavanja Dana Grada otvorena izložba mladog talentiranog umjetnika Tomislava Hršaka pod nazivom „27“.

Tomislav je rođen 1992. godine u Zagrebu. Diplomirao je kiparstvo na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu 2017. godine. Dobitnik je Rektorove nagrade 2017. za projekt “Bojom do zdravlja“.

Autor je nekoliko radova u javnim prostorima, a javnosti je postao poznat nakon što je izradio skulpturu pokojnog hrvatskog kralja funka Dine Dvornika koja je postavljena u zagrebačkom tematskom parku rock glazbe. Izlagao je na samostalnim i skupnim izložbama. Član je udruge Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

Na izložbi koju je financijski pomoglo Ministarstvo kulture RH mogu se vidjeti radovi nastali u posljednje četiri godine od klasičnih medija -kiparstvo, slikarstvo, crtež pa do multimedije gdje se spajaju video i skulptura.

Na otvorenju je o Tomislavovom stvaralaštvu govorila Maja Flajsig. U prigodnom glazbenom programu nastupio je Jurika band, a pjesnik Vladimir Podgajski pročitao je jednu svoju pjesmu iz knjige Dečec na sfori koju je Tomislav ilustrirao sa trinaest godina. Izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Krapine Dragutin Kozina, a ostaje otvorena do kraja mjeseca.

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content