Izložba fotografija Davora Curića “Posljednja oaza”.

U Galeriji grada Krapine je u četvrtak 25. veljače otvorena izložba fotografija Davora Curića “Posljednja oaza”.

«Posljednju oazu» čini izbor od 35 fotografija, dio ciklusa nastalog kroz posljednje tri godine. Odabrani radovi vjerodostojno interpretiraju autorov stav prema životu – usmjerenost prema prirodi koja zaokuplja njegovu percepciju od samih početaka bavljenja fotografijom. Snimke su nastale na području Zagreba – riječ je o Maksimiru, Savici, Jarunu, Medvednici i livadama oko samog grada.
Davor Curić plaho i iz prikrajka hvata prizore među kojima se ističu rascvalo cvijeće i sitne životinje, predočene makro prikazima. Odabirom naizgled neprivlačnih i ne zamjetnih motiva, autor pokušava ukazati na dragocjenost nevinog krajolika koji se postupno povlači pred nezaustavljivom urbanizacijom, a koji je još uvijek nezamjenjiv dio naše stvarnosti. Nošeni ubrzanim ritmom rastućeg grada, zaokupljeni vlastitim preživljavanjem, svakodnevni gradski prolaznici često su nesvjesni zelenih titraja prirode u njihovoj neposrednoj blizini.

Davor Curić rođen je 1963. godine u Zagrebu gdje nakon završene srednje škole upisuje studij Dizajn tekstila i odjeće pri Tehnološkom fakultetu u Zagrebu na kojem je diplomirao 1985. godine. U toku studija surađuje sa grafičkim dizajnerom Željkom Borčićem u čijem studiju stječe prva iskustva na poslovima grafičkog dizajna i vizualne komunikacije. Od 1996. godine radi samostalno u vlastitom studiju na poslovima grafičkog dizajna i ilustracije. Uz grafički dizajn kontinuirano se bavi i fotografijom.
Od 2009. je član Foto kluba Zagreb. Do sada je izlagao na desetak žiriranih izložbi fotografija.
O autoru i njegovom stvaralaštvu govorila je povjesničarka umjetnosti Leila Mehulić, a u prigodnom glazbenom programu nastupio je Kristijan Sinković.

Izložba ostaje otvorena do 19. ožujka 2010.

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content