Izložba fotografija „Šuma okom šumara“ 12. bjelovarskog salona fotografije


U organizaciji POU Krapina, Galerije grada Krapine i HŠD Ogranak Zagreb u četvrtak 12. siječnja 2017. u Galeriji grada Krapine otvorena je izložba fotografija „Šuma okom šumara“ 12. bjelovarskog salona fotografije kojeg je organizator HŠD Ogranak Bjelovar. Ovom izložbom koja već tradicionalno gostuje u Krapini u mjesecu siječnju započela je ovogodišnja izložbena sezona.

Hrvatsko šumarsko društvo ogranak Bjelovar već niz godina organizira izložbu fotografija pod nazivom “Šuma okom šumara” koja se svake godine povodom Dana hrvatskog šumarstva – 20. lipnja održava u Gradskom muzeju u Bjelovaru s ciljem predstavljanja i popularizacije šumarske struke, a time i osviještenosti cijele javnosti prema šumi, njenoj okolini i prirodi uopće.

Za 12. salon fotografije tročlani ocjenjivački sud u sastavu: Antun Krešić i Dubravko Adamović – akad.slikari i Berislav Rubčić –majstor fotografije odabrali su od 38 prijavljenih autora sa 360 fotografija, 185 fotografija 30 autora iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske. Radi se o fotografijama koje su snimili šumari koji žele ovjekovječiti nezaboravne doživljaje čarobnog svijeta šume.Izložene su i fotografije krapinčanki Marije Hlebec i Jolande Vincelj.

Na otvorenju izložbe sve prisutne pozdravila je ravnateljica POU Krapina Grozdana Pavlović, o izožbi je govorila kustosica Vesna Kunštek, a kritički osvrt na izložene fotografije dao je predsjednik Foto kluba Krapina Željko Đurin. Prigodnim riječima obratila se Dijana Hršak ispred KZŽ i dopredsjednica HŠD Ogranak Zagreb Jolanda Vincelj. Izložbu je otvorio dogradonačelnik Grada Krapine Dragutin Kozina.

U prigodnom glazbenom programu nastupili su Nika Papeš i Mateo Klasić.

Izložba se može razgledati do 25. siječnja 2017. godine.

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content