Izložba fotografija „Šuma okom šumara“ 13. bjelovarskog salona fotografije

U organizaciji POU Krapina, Galerije grada Krapine i HŠD Ogranak Zagreb u četvrtak 11. siječnja 2018. u Galeriji grada Krapine otvorena je izložba fotografija „Šuma okom šumara“ 13. bjelovarskog salona fotografije kojeg je organizator HŠD Ogranak Bjelovar. Ovom izložbom koja već tradicionalno gostuje u Krapini u mjesecu siječnju započela je ovogodišnja izložbena sezona.

Hrvatsko šumarsko društvo ogranak Bjelovar već niz godina organizira izložbu fotografija pod nazivom “Šuma okom šumara” koja se svake godine povodom Dana hrvatskog šumarstva – 20. lipnja održava u Gradskom muzeju u Bjelovaru s ciljem predstavljanja i popularizacije šumarske struke, a time i osviještenosti cijele javnosti prema šumi, njenoj okolini i prirodi uopće.

Za 13. salon fotografije tročlani ocjenjivački sud u sastavu: Antun Krešić i Dubravko Adamović – akad.slikari i Berislav Rubčić –majstor fotografije odabrali su od 40 prijavljenih autora sa 386 fotografija, 204 fotografije 36 autora iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske. Radi se o fotografijama koje su snimili šumari koji žele ovjekovječiti nezaboravne doživljaje čarobnog svijeta šume. Izložene su i fotografije krapinčanke Marije Hlebec.

Na otvorenju izložbe sve prisutne pozdravila je ravnateljica POU Krapina Grozdana Pavlović, a o izložbi je govorila kustosica Vesna Kunštek. Prigodnim riječima obratila se Dijana Hršak ispred KZŽ i članica Upravnog odbora HŠD Ogranak Zagreb Jolanda Vincelj. Izložbu je otvorio gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović.

U prigodnom glazbenom programu nastupila je ŽVS Queentete iz Krapine. Izložba se može razgledati do 23. siječnja 2018. godine.

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content