Izložba fotografija „Šuma okom šumara“ 15. bjelovarskog salona fotografije

Otvorenjem izložbe fotografija 15. bjelovarskog salona fotografije „Šuma okom šumara“ u petak 10. siječnja u Galeriji grada Krapine započela je ovogodišnja izložbena sezona. Izložba je u Krapini organizirana u suorganizaciji HŠD Ogranak Zagreb i POU Krapina, Galerije grada Krapine.

Hrvatsko šumarsko društvo ogranak Bjelovar već 15 godina organizira bjelovarski salon fotografije pod nazivom “Šuma okom šumara” koji se svake godine povodom Dana hrvatskog šumarstva – 20. lipnja održava u Gradskom muzeju u Bjelovaru s ciljem predstavljanja i popularizacije šumarske struke, a time i osviještenosti cijele javnosti prema šumi, njenoj okolini i prirodi uopće. Radi se o fotografijama koje su snimili šumari koji žele ovjekovječiti nezaboravne doživljaje čarobnog svijeta šume.

Na natječaj za 15. bjelovarski salon fotografije prijavilo se 29 autora, 2 iz Mađarske, 1 iz Slovenije i 26 domaćih sa 298 fotografija. Tročlani ocjenjivački sud za izlaganje je odabrao 199 fotografija od svih 29 autora.

Važno je spomenuti da su izložene i fotografije djelatnica Šumarije Krapina, krapinčanke Marije Hlebec i Ane Šemnički iz Radoboja.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović, a u prigodnom glazbenom programu nastupio je ženski pjevački zbor Udruženja umirovljenika Krapina „Gajev spomenek“

Izložba je bila otvorena do 24. siječnja.

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content