Izložba Likovne udruge Ama Artem iz Zagreba “Ukradeni cvijet iz secesije”

Sinoć 5. ožujka otvorena je u Maloj dvorani POU Krapina izložba likovnih radova članova Likovne udruge Ama Artem iz Zagreba „Ukraden cvijet iz secesije“. Već tradicionalno dolaskom proljeća udruga gostuje u Krapini sa uvijek novim radovima na zadanu temu. Ovo je jubilarno peto gostovanje. Na prijedlog mentorice likovne pedagoginje Vladimire Bošnjak ovogodišnja tema je cvijeće odnosno osvrt na secesiju – stil u umjetnosti krajem 19. i početkom 20. st. koji odražava želju i težnju prema novom, modernom, individualnom umjetničkom izrazu, a jedna od glavnih karakteristika tog stila bila je stilizirana florealna ornamentika. Upoznavanjem sa secesijskim stilom preko radova umjetnika (Klimt, Bukovac, Slava Raškaj) slikarice i slikari Udruge Ama Artem naslikali su izdužene ženske likove odjevene u dugačke haljine, okružene cvijećem, portrete mladih i sretnih djevojaka i žena okružene ornamentalnim motivima cvijeća. Radovima nastalim u tehnici ulja i akrila na platnu i akvarela predstavlja se 17 članova udruge sa 35 radova.

Na otvorenju je o izloženim radovima  govorila likovna pedagoginja Vladimira Bošnjak, a izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Krapine Drago Kozina. 

U glazbenom programu nastupila je mlada višestruko talentirana Nika Strok Underwood na klaviru i oduševila prisutne izvedbom Mozarta, Čajkovskog Chopena i Lisinskog.

Izložba ostaje otvorena do 15. travnja 2020., a može se razgledati radnim danom od ponedjeljka do petka od 7 – 15 sati.

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content