Izložba “Podno Ivančice” Zvjezdane Jembrih

U Galeriji grada Krapine je u petak 31. svibnja 2019. otvorena samostalna izložba slika Zvjezdane Jembrih, pod nazivom “Podno Ivančice“.

Zvjezdana Jembrih rođena je 1965. godine u Zagrebu, a djetinjstvo je provela u Zlataru. Diplomirala je 1990. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a 2000. je u Budimpešti magistrirala restauriranje drvene skulpture. Od 2013. godine izvanredna je profesorica na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, na Odsjeku za konzerviranje i restauriranje umjetnina, a od 2015. i predstojnica Katedre za restauriranje umjetnina.. Do sada je izlagala na dvadesetak samostalnih i tridesetak skupnih izložbi, te je izvela mnoštvo land art radova. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika, Hrvatskog društva pisaca i Hrvatskog restauratorskog društva. Dobitnica je nekoliko nagrada i priznanja za svoj rad.

Radovi izloženi na izložbi nastali su od sredine 80-ih godina 20. stoljeća do danas, u tehnikama uljnog i suhog pastela u plein airu oko Zlatara, podno Ivančice. O stvaralaštvu Zvjezdane Jembrih govorio je akad. slikar-grafičar Jure Kokeza, a izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Krapine Dragutin Kozina. Prisutne je u ime župana Krapinsko- zagorske županije pozdravio izaslanik Željko Pavić. U prigodnom programu nastupila je Folklorna skupina „Viline“ sa narodnim napjevima, a posebno iznenađenje bili su gosti iz Irske koji su u Krapinu došli u sklopu Europskog hoda za mir te su odsvirali i otplesali nekoliko tradicionalnih irskih pjesama

Izložba ostaje otvorena do 20. lipnja 2019. godine.

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content