Izložba radova polaznika keramičkih radionica u sklopu projekta „OK! Otkrijmo kreativnost“.

U Galeriji grada Krapine je u petak 22. ožujka otvorena izložba radova nastalih na radionicama umjetničke keramike u sklopu projekta „OK! Otkrijmo kreativnost“. Na radionicama je sudjelovao ukupno 51 polaznik, a voditeljice su bile renomirane umjetnice: Ljerka Njerš, akademska slikarica te dr. art. Mirjana Smolić. Projekt „OK! Otkrijmo kreativnost“ vrijedan je 238.862,03 kune od čega EU sufinancira 203.032,72 kune (85%) u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok ostatak od 15% plaća Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna RH. Projekt se provodi od 23. srpnja 2018. do 23. srpnja 2019. godine, a cilj mu je povećanje vidljivosti i prepoznavanje potencijala osoba starijih od 54 godine. Dva duža ciklusa radionica održana su u Galeriji grada Krapine dok su tri jednodnevne radionice održane u domovima umirovljenika.

Za radionice umjetničke keramike vladao je veliki interes te nije bilo prostornih mogućnosti da se uključe svi zainteresirani. Na radionicama je vladala vesela atmosfera i druženje ali i kvalitetan rad koji je vidljiv na izložbi istaknula je na otvorenju Vesna Kunštek, kustosica Galerije grada Krapine i voditeljica projekta.

Dr. art. Mirjana Smolić tom prilikom je istaknula: “Sretna sam što sam imala mogućnost stjecanja iskustva u likovnom educiranju starijih od 54 godine, naročito starijih od 70 i 80 godina u domovima za starije i nemoćne. Najdraže mi je bilo dobiti njihov osmijeh zadovoljstva nakon uspješnog modeliranja u glini i spoznaje da oni mogu biti kreativni i oblikovati jako lijepu zdjelicu ili keramički unikatni tanjur. Projekt “Otkrijmo kreativnost” je vrlo uspješan i hvalevrijedan. Nastalo je puno divnih radova: unikatnih slika, nakita i zdjelica, stvorila se sinergija između polaznika međusobno i polaznika i njihovih mentorica.”

Na otvorenju izložbe govorila je i ravnateljica POU Krapina i koordinatorica projekta mr. Grozdana Pavlović, dipl. eoc., a izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Krapine Drago Kozina. U prigodnom glazbenom programu nastupila je FS „Viline.“

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content