Izložba radova polaznika umjetničkih radionica u okviru projekta “OK! Otkrijmo kreativnost”

Pučko otvoreno učilište Krapina uspješno privodi kraju projekt „OK! Otkrijmo kreativnost.“ U proteklih gotovo godinu dana na projektu su sudjelovale 54 osobe starije od 54 godine koje su bile uključene u različite umjetničke aktivnosti. Održano je 5 ciklusa umjetničkih radionica, 3 ciklusa umjetničkih radionica keramike i 2 ciklusa umjetničkih radionica vitraja koje su vodile renomirane umjetnice, keramičarka Ljerka Njerš, akad. slikarica, dr. art. Mirjana Smolić i akad. slikarica Dominique Jurić, majstorica vitraja.

U Galeriji grada Krapine je u petak 28. lipnja 2019. otvorena izložba odabranih radova polaznika svih umjetničkih radionica u sklopu projekta „OK! Otkrijmo kreativnost“. Projekt „OK! Otkrijmo kreativnost“ vrijedan je 238.862,03 kune od čega EU sufinancira 203.032,72 kune (85%) u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok ostatak od 15% plaća Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna RH. Projekt se provodi od 23. srpnja 2018. do 23. srpnja 2019. godine, a cilj mu je povećanje vidljivosti i prepoznavanje potencijala osoba starijih od 54 godine. Dva ciklusa radionica keramike i dva ciklusa radionica vitraja održana su u Galeriji grada Krapine dok su tri jednodnevne radionice održane u domovima umirovljenika.

Na otvorenju izložbe o održanim radionicama govorile su voditeljica projekta Vesna Kunštek i Dominique Jurić, voditeljica radionice vitraja. Izložbu je otvorila ravnateljica POU Krapina i koordinatorica projekta Grozdana Pavlović koja se zahvalila svim sudionicima u projektu i izrazila zadovoljstvo uspješno provedenim projektom. Uz izložbu je tiskan i prigodni katalog.

U prigodnom glazbenom programu nastupio je ženski pjevački zbor Udruženja umirovljenika Krapina„ Gajev spomenek“ pod vodstvom prof. Anite Habjanec koji je svojim nastupom oduševio sve prisutne.

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content