Izložba skulptura iz ciklusa «Energija pokreta» Roberta Kuhara

U Galeriji grada Krapine je u četvrtak 4. veljače 2010. godine otvorena izložba skulptura iz ciklusa “Energija pokreta” Roberta Kuhara. Izloženo je 15 skulptura izrađenih u glini i pečenih u tehnici terakote. Jedan dio skulptura je posvećen našem znanstveniku Andriji Mohorovičiću i njegovom znanstvenom istraživanju o pojmu diskontinuiteta, a drugi dio je posvećen gesti izazvanoj pokretom. Osim skulptura izloženi su i plakati sa simulacijom skulptura u stvarnom prostor

Robert Kuhar je rođen 1970. godine u Zagrebu. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu sa zvanjem «profesor likovne kulture» 1998. godine. Zaposlen je u Srednjoj školi Bedekovčina na mjestu profesora stručnih predmeta, na Odjelu keramike. Autor je više edukativnih radionica namijenjenih za oblikovanje keramičkih lončarskih proizvoda.
Trenutno je na poslijediplomskom doktorskom studiju kiparstva III. god. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Izložbu je otvorio likovni kritičar Stanko Špoljarić, a u prigodnom glazbenom programu nastupali su učenici Osnovne glazbene škole pri OŠ Augusta Cesarca Krapina – odjel gitara.



Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content