Izložba slika Barbare Špiljak Presečki


U subotu 1. prosinca 2018. u Galeriji grada Krapine otvorena je izložba slika pod nazivom Umjetnost je sloboda Krapinčanke Barbare Špiljak Presečki koja od 2015. godine živi i stvara u Istri. Diplomirala je 2002. godine na Agronomskom fakultetu u Zagrebu i do 2017. godine radila je na poslovima hortikulturnih uređenja.

Slikarstvom se bavi od osnovne škole. Nije pohađala škole, tečajeve ni radionice za slikarstvo, a početkom 2000. godine aktivno počinje sa samorazvojem.

Živi i stvara u Kukurinima kod Pićna. Od 2018. godine profesionalno se bavi slikarstvom i proizvodnjom suvenira u svom ateljeu-galeriji.

Barbara od malena ima svoj osebujan stil koji stalno nadograđuje i nadopunjuje novim tehnikama i materijalima. Svoju inspiraciju, kaže, nalazi u krajobrazu vanjskog i razigranosti svog unutarnjeg svijeta, a sve realizira veselim bojama, zanimljivim kompozicijama i ritmom. Maštovitost ideja i kolorističko bogatstvo osnovne su značajke slikarstva Barbare Špiljak Presečki. U svojim krajolicima i interijerima stvara prizore na granici bajkovitog. Suvereno se kreće u prostoru pejzaža inzistirajući na ugođajnosti scene. Na izložbi se predstavlja odabirom od sedamdesetak slika od kojih je najstarija Autoportet iz 1993.

Izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Krapine Dragutin Kozina, a u glazbenom programu nastupio je KUD Ilirci.

Izložba se može razgledati do kraja godine od utorka do subote ( 10 -13 sati) srijeda (10-13 i 17- 19 sati)

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content