Izložba slika “Između dva svijeta” Maje Vukina Bogović

U Galeriji grada Krapine je 17. listopada 2019. otvorena izložba slika klanječke akademske slikarice Maje Vukina Bogović pod nazivom “Između dva svijeta“.

Maja Vukina Bogovoić završila je Srednju školu za tekstil, kožu i dizajn u Zagrebu, a 2000. godine diplomirala je na ALU u Zagrebu u razredu prof. Frana Para, stekavši zvanje magistrice slikarstva i grafike. Osim što slika, piše priče za djecu, bavi se ilustracijom i dizajnom, održava radionice za djecu i odrasle. Diplomirala je i informacijske znanosti na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, smjer bibliotekarstvo. Samostalno izlaže od 2001. godine.

Na izložbi se predstavlja radovima nastalim od 2015. do danas. Izloženo je 40-tak radova iz tri ciklusa „Zagorje“, „More“ i „Aktovi“ u kombiniranoj tehnici na platnu i crteža tušom u boji na papiru. „Dva svijeta su Zagorje i more koje oboje beskrajno volim. Ja sam samo umjetnik koji živi u procesu između dva i više svjetova i najveću sreću doživljava kada stvara“ izjavila je prigodom otvorenja autorica. U prigodnom glazbenom programu prisutne je izvedbom kajkavskih popevki Kaj i Vu plavem trnacu oduševio Mješoviti pjevački zbor KUD-a Naša lipa Tuhelj. Izložbu koja ostaje otvorena do 15. studenog 2019. otvorio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar koji je istaknuo da će autoričina slika „Zelena zipka“ koja je nagrađena na prošlogodišnjem Zagorskom likovnom salonu, kao dar Krapinsko-zagorske županije, krasiti prostor Odjela regija EU-a u Bruxellesu.

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content