Izložba slika Marije i Ivana Čukelj i Svetokriških rožica Sekcije Rukotvorina KUD-a Sveti Križ Začretje

Uz ovogodišnji ZGF Krijesnica u zajedničkoj organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Krapina i Radija Hrvatsko zagorje Krapina u utorak 3. listopada 2017. u Maloj dvorani POU Krapina održano je javno snimanje emisije „Kajkavska vura“, uz otvorenje izložbe slika „Zvirek sega“, Marije i Ivana Čukelja te „Svetokriške rožice“, Sekcije Rukotvorina KUD-a Sveti Križ Začretje.

Zvirek sega naziv je koji objedinjava tematsku različitost izloženih ulja na platnu (zagorski krajolik, stare hiže, cvijeće) Marije Čukelj i pejzaže i portrete Ivana Čukelja.

Svetokriške rožice izložba je cvijeća izrađenog od krep papira koje su izradile članice Sekcije Rukotvorina KUD-a Sveti Križ Začretje. Zadivljuje originalnost i ljepota izloženih radova, rukotvorina desetak Svetokrišćanki koje su vjerno preslikale prirodu u svoje aranžmane.

Emisiju je vodio njezin idejni začetnik i dugogodišnji urednik i voditelj, Miljenko Hršak, a sudjelovali su Ljubica Komljenović, Slavica Sarkotić, Siniša Belošević, Ansambl Zlatne godine, Muška vokalna skupina Stari pajdaši i Vokalno instrumentalni sastav Dobre duše. Sve prisutne pozdravila je ravnateljica POU Krapina Grozdana Pavlović, a gradonačelnik grada Krapine, Zoran Gregurović, pozdravljajući ovo kulturno događanje istaknuo je da je to i svojevrsna uvertira u predstojeći 21. ZGF –Krijesnica.

Izložba ostaje otvorena do kraja mjeseca studenog.

Podjeli na društvenim mrežama:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Skip to content