Kazališna predstava Krčmarica Purgerica / Petak / 15.12.2023. / 20.00

15.12.2023. u 20.00 gostovanje Histriona s kazališnom predstavom “Krčmarica Purgerica”
U glavnoj ulozi je Dea Presečki, uspješna, talentirana glumica iz Krapine. Radi se o suvremenoj i kajkaviziranoj adaptaciji predstave Carla Goldonija, ‘Gostioničarka Mirandolina’, koja od Venecijanke iz 18. stoljeća postaje krčmarica – Purgerica Barica, a staleže iz originalne predstave zamijenila su zanimanja građevinara, umjetnika, tiktokerice, blogerice i političara.
Barica je središte svojega maloga svemira, art cafféa Kod Purgerice smještenog u povijesnoj Prišlinovoj kuli na Opatovini. Oko Barice kao sateliti obigravaju muškarci privučeni neodoljivom gravitacijskom silom njezina šarma i ljepote, a Barica u toj igri uživa jednako kao i njezini udvarači. Barica kao prava meštrica ceremonije vješto dirigira svime dok jednoga dana u njezin kafić ne dođe Jura, samoproglašeni ženomrzac. Za Baricu je to izazov – na ljubav ili smrt.
Redatelj je Dražen Ferenčina, asistentica redatelja Petra Mrduljaš koja potpisuje i adaptaciju, kostimografkinja Marita Čopo, a scenograf Enes Hodžić. U predstavi glume: Dea Presečki, Marko Hergešić, Lara Nekić, Bogdan Ilić, Jakov Zovko, Ivan Grčić, Klara Fiolić i Denis Bosak.
Ulaznice su u prodaji na blagajni Festivalske dvorane i online na https://www.ulaznice.hr/web/event-browse/69/1036

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content