Kazališna predstava za djecu “Hrvatske vile i vještice”

Pučko otvoreno učilište Krapina u nedjelju, 10.7.2022. godine u 18,00 sati organiziralo je gostovanje kazališne predstave za djecu: “Hrvatske vile i vještice”
Premda su vještice i vile na prvi pogled i u većini priča izgledom i karakterom posve suprotstavljene, u ovoj predstavi smo saznali da i jedne i druge mogu pomagati ali i naškoditi ljudima. Zato je pametno biti u dobrim odnosima s njima. Moramo poštovati i čuvati priče o njima jer ih je sve manje, a svijet bez vila i vještica bio bi jako dosadno i ružno mjesto. Ideje za dramatizaciju preuzete su iz narodnih priča koje su sakupili Jozo Vrkić, Vid Balog, Darinka Hanžek, Josip Kekez, Joža Skoka i drugi.
Predstava „Hrvatske vile i vještice“ prošle godine nominirana je za Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji najbolje predstave za djecu i mladež, a Hrvoje Zalar je bio nominiran za najboljeg glumca u predstavama za djecu i mladež.
Ove godine predstava „Hrvatske vile i vještice“ dobila je specijalnu nagradu na XV Gumbekovim danima.
Dramatizacija i režija Hrvoje Zalar, scenski pokret Maja Đurinović, glumci Anja Đurinović, Vini Jurčić i Hrvoje Zalar, oblikovanje tona Dražen Slopšek.

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content