Koncert Zagrebačkih solista – 29.6.2021.

U utorak, 29. lipnja 2021. godine, u dvorištu Galerije grada Krapine održao se koncert  Zagrebačkih solista.

Renomirani hrvatski ansambl klasične glazbe osnovan je 1953. godine u okviru Radio Zagreba, pod umjetničkim vodstvom glasovitoga violončelista Antonija Janigra.

Tijekom više od šest desetljeća pod umjetničkom palicom znamenitih koncertmajstora,  Zagrebački solisti odražavaju kvalitetu muziciranja na zavidnoj razini koju redovito prezentiraju i na prestižnim svjetskim koncertnim pozornicama.

Od 2012. godine Ansambl nastupa uz glasovitoga violinista Sretena Krstića kao svojega koncertmajstora, a ujedno i koncertmajstora Münchenske filharmonije.

Do sada su Zagrebački solisti održali gotovo 4000 koncerata na svim kontinentima, u najvećim svjetskim centrima i najslavnijim koncertnim dvoranama.

Zagrebački solisti izvode repertoar koji uključuje barokna, klasicistička, romantička, ali i djela suvremene glazbe, s posebnom pažnjom usmjerenom na aktualizaciju ranijih, ali i predstavljanje mlađih generacija hrvatskih skladatelja.

Snimili su više od sedamdeset nosača zvuka, a dodijeljene su im i mnoge visoke nagrade i priznanja.

Krapinska publika u dvorištu Galerije grada Krapine mogla je uživati u njihovom muziciranju, a svi oni koji nisu mogli fizički prisustvovati koncertu isti su mogli pratiti i uživo putem YouTube kanala i mrežne stranice POU Krapina

Fotografije: Ivan Hlebec

Podjeli na društvenim mrežama:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Skip to content