Lektira u kinu – Golubica: Čudesna priča – Međunarodni dan sjećanja na holokaust – 5. i 16.2.2024.

Uz Međunarodni dan sjećanja na holokaust, koji se svake godine obilježava 27. siječnja, učenici OŠ Ljudevit Gaj Krapina (5. veljače 2024. godine) i učenici OŠ Augusta Cesarca Krapina (16. veljače 2024. godine), pogledali su u Kinu Krapina film ČOLUBICA: ČUDESNA PRIČA.

Ova važna obljetnica odaje počast žrtvama nacističkog terora tijekom Drugog svjetskog rata te nas podsjeća na važnost očuvanja budućnosti bez mržnje i netolerancije, a upravo o tome možemo učiti kroz ovaj film.

Nakon svjetskog fenomena “Čudo” koje je u gledateljima svih generacija probudilo duboke emocije, u kinima je nova adaptacija bestseler romana White Bird: A Wonder Story, autorice Čuda, R.J. Palacio, knjige koja je potaknula pokret #BudiFrend  koji promiče ljubaznost, ravnopravnost i prijateljstvo. Ovog je puta priča o toleranciji smještena tokom Drugog svjetskog rata. U novom poglavlju „Čuda“ otkrivamo drugu stranu Julianove priče, koji se bori pronaći svoje mjesto u društvu otkako je izbačen iz bivše škole zbog nedoličnog ponašanja prema Augustu Pullmanu. Kako bi promijenila njegov život, Julianova baka (dobitnica Oscara Helen Mirren) mu konačno otkriva vlastitu priču o hrabrosti – tijekom njezine mladosti, pod okupacijom nacista u Francuskoj, jedan ju je dječak zaštitio od smrtne opasnosti. Njih su dvoje pronašli prvu ljubav u zadivljujućem, čarobnom svijetu koji su sami stvorili, dok je dječakova majka (Gillian Anderson) riskirala sve kako bi ih zaštitila.

„Golubica: Čudesna priča“, kao i „Čudo“ prije nje, poticajan je film o tome kako jedan čin dobrote može mijenjati sudbine i potaknuti druge ljude da počnu činiti isto.Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content