Međunarodna izložba maski


U Galeriji grada Krapine je u petak 9. veljače otvorena osma po redu, međunarodna izložba maski. Pučko otvoreno učilište Krapina, Galerija grada Krapine već tradicionalno uoči fašnika organiziraju izložbu, koja je posebna i jedinstvena po tome što su maske, osim što su izložene, i na licima svih okupljenih, kako organizatora, tako i izlagača i publike, pa događaj jamči odličnu zabavu, zbog čega je iz godine u godinu sve posjećeniji. Na izložbi uz likovne umjetnike iz Hrvatske izlažu i umjetnici iz Slovenije.

Ove godine na upućeni poziv odazvalo se 83 autora od kojih 44 dolazi iz Slovenije (Ljubljana, Maribor, Domžale, Zagradec, Kotlje, Postojna, Celje, Velenje, Slovenska Bistrica, Kamnik, Šmartno pri Slovenj Gradcu, Piran) i 39 iz Hrvatske (Zagreb, Samobor, Sveta Nedelja, Velika Gorica, Dugo Selo, Solin, Dubrovnik). Izloženo je više od 100 maski izrađenih u različitim tehnikama i od različitih materijala.

U prigodnom programu nastupili su članovi Humorističnog društva “Zvonec”, a glazbenim izvedbama prisutne je zabavio tamburaški sastav „Črleni lajbeki“. Izložbi su prisustvovali i krapinski dogradonačelnici Branko Varjačić i Drago Kozina, koji je i otvorio izložbu.

Izložba ostaje otvorena do 9. ožujka 2018. godine.

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content