Međunarodna izložba maski

Pučko otvoreno učilište Krapina, Galerija grada Krapine već tradicionalno od 2011. godine uoči fašnika organizira međunarodnu izložbu maski koja je ove godine otvorena u petak 17. veljače. Na izložbi uz likovne umjetnike iz Hrvatske izlažu i umjetnici iz Slovenije i umjetnica iz Ukrajine. Broj izlagača se iz godine u godinu povećava.

Ove godine se na poziv odazvalo 99 autora, 53 iz Hrvatske (Zagreb, Samobor, Bregana, Dugo Selo, Skrad, Karlovac, Ludbreg, Pula, Rijeka, Zadar, Dubrovnik), 45 iz Slovenije (Ljubljana, Domžale, Zagradec, Kotlje, Novo Mesto, Logatec, Velenje, Slovenska Bistrica, Kamnik, Radovljica, Komenda,) i 1 iz Ukrajine (Kijev). Izloženo je preko 100 maski izrađenih različitim tehnikama i od različitih materijala.

Međunarodna izložba maski kroz godine je prerasla u respektabilnu izložbu i jedinstvena je takve vrste u Hrvatskoj kao i u Sloveniji. Posebnost ove izložbe je i samo otvorenje na kojem su izlagači i posjetitelji maskirani.

U prigodnom programu sve prisutne nasmijala je Anita Tušek ispred Humorističnog društva “Zvonec”, a veselim glazbenim izvedbama zabavio je tamburaški sastav „Črleni lajbeki“.

Otvorenju izložbe su nazočili opunomoćeni ministar pri Veleposlanstvu Republike Slovenije Jakob Štunf, dožupan Krapinsko-zagorske županije˝ Anđelko Ferek Jambrek,dogradonačelnik Grada Krapine Dragutin Kozina koji je i otvorio izložbu i mnogobrojni gosti i autori.

Izložba ostaje otvorena do 17. ožujka 2017.

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content