Međunarodna izložba maski u Galeriji grada Krapine

U subotu 15. veljače je u Galeriji grada Krapine prepunoj maskiranih izlagača i posjetitelja otvorena tradicionalna Međunarodna izložba maski na kojoj sudjeluje 125 autora od kojih 29 dolazi iz Slovenije (Ljubljana, Maribor, Sežana, Novo Mesto, Dravlje, Velenje, Slovenska Bistrica, Trebnje), 57 iz Hrvatske (Zagreb, Samobor, Varaždin, Velika Gorica, Dugo Selo, Velika Mlaka, Osijek, Pula, Buje, Rijeka, Split, Dubrovnik), 2 iz Srbije (Senta, Pančevo), iz Oxforda Engleska, Gottinga Njemačka i iz Argentine sa preko 150 maski izrađenih u različitim tehnikama i od različitih materijala (keramika, staklo, papir, vuna, tkanina).

Otvorenju izložbe nazočili su i maskirani zamjenici gradonačelnika Grada Krapine Branko Varjačić i Drago Kozina koji je prisutne pozdravio u ime Grada Krapine i zamjenik župana Krapinsko-zagorske županije Anđelko Ferek-Jambrek koji je i otvorio izložbu.

Za veselu atmosferu nakon službenog otvorenja izložbe zaslužan je glazbeni sastav “Skidam kapu” koji su svojim izvedbama poznatih i veselih pjesama oduševili prisutne i izazvali na ples.

Izložba ostaje otvorena do 15. ožujka 2020. godine.

Kompletan katalog maski možete pogledati ovdje.

Podjeli na društvenim mrežama:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Skip to content