Međunarodna izložba maski

U Galeriji grada Krapine je u petak 15. veljače otvorena deveta po redu, međunarodna izložba maski. Pučko otvoreno učilište Krapina, Galerija grada Krapine već tradicionalno uoči fašnika organizira izložbu, koja je posebna i jedinstvena po tome što su maske, osim što su izložene, i na licima svih okupljenih, kako organizatora, tako i izlagača i publike, pa događaj jamči odličnu zabavu, zbog čega je iz godine u godinu sve posjećeniji. Na izložbi uz likovne umjetnike iz Hrvatske izlažu i umjetnici iz Slovenije, umjetnice iz Srbije i Ukrajine te umjetnik iz Francuske i Argentine.

Ove godine na upućeni poziv odazvalo se 122 autora od kojih 31 dolazi iz Slovenije (Ljubljana, Zagradec, Velenje, Slovenska Bistrica ) i 87 iz Hrvatske (Zagreb, Samobor, Karlovac, Velika Gorica, Dugo Selo, Stubičke Toplice, Pula, Rijeka, Molunat kod Dubrovnika).

Izloženo je više od 130 maski koje su izrađene u različitim tehnikama i od različitih materijala. Najzastupljenije su keramičke maske, zatim maske od stakla gdje su vidljivi različiti pristupi obrade stakla, maske od papira (kaširane kao i rađene origami tehnikom) te maske izrađene od otpadnih materijala, tkanine, žice. Osim trodimenzionalnih ima i maski slikanih u tehnici ulja i akvarela.

Na otvorenju izložbe maskirane izlagače koji su došli u velikom broju kao i ostale posjetitelje pozdravio je zamjenik gradonačelnika Grada Krapine Branko Varjačić, a izložbu je otvorila zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek. Do dugo u noć zabavljalo se uz glazbene izvedbe grupe „Skidam kapu“ iz Krapine.

Izložba ostaje otvorena do 15. ožujka 2019. godine.

Otvorenje ovogodišnje međunarodne izložbe maski zabilježeno objektivom akademskog slikara Marka Majstorovića. Zahvaljujemo mu na ustupljenim, prekrasnim fotografijama.

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content