Međunarodni dan borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije – projekcija filma „Nun of your business“ Ivane Marinić Kragić

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije (IDAHOT), 17. svibnja 2021. u 19 sati u Kinu Krapina i Kinu Zabok, Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije u suradnji s udrugom za promicanje ženskih prava, Crveni šator i Mrežom udruga Zagor organizirao je besplatnu projekciju nagrađivanog dugometražnog filma „Nun of your business“ Ivane Marinić Kragić.

Priča prati dvije mlade časne sestre koje se upoznaju na katoličkom okupljanju u Zagrebu i zaljubljuju. Žive u dva odvojena samostana, a prostori koje su nekoć smatrali utočištem utjehe i duhovnog ispunjenja postaju zemaljski u većoj mjeri nego što su očekivale. Razočarane Crkvom i problemima unutar institucije, a vođene svojom ljubavlju, donose najtežu odluku svog života – napustiti samostan i započeti novi, zajednički život na jednom od dalmatinskih otoka gdje se nadaju da će ih tradicionalna lokalna zajednica prihvatiti.

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content