Minari / petak / 16.4.2021. / 20.00

Film MINARI, kao nježna i sentimentalna priča o obiteljskim korijenima, prati korejsko-američku obitelj koja se doseljava na farmu u državu Arkansas u potrazi za vlastitim američkim snom. Međutim, obiteljska se situacija u potpunosti mijenja s dolaskom prepredene, prostačke, ali nevjerojatno brižne bake. U vrtlogu nestabilnosti i izazova njihovog novog života u nimalo prijateljski nastrojenom području, film MINARI prikazuje neporecivu otpornost jedne obitelji i ukazuje nam na to što je zapravo dom.

Film MINARI napisao je i režirao Lee Isaac Chung, a u njemu su glavne uloge ostvarili Steven Yeun (širokoj publici vjerojatno najpoznatiji po ulozi u popularnoj televizijskoj seriji „Živi mrtvaci“), Yeri Han, Yuh-Jung Youn i Will Patton. Osim za film, režiju i scenarij, upravo su glumačke kategorije one u kojima se film MINARI učestalo spominje kao glavni favorit, posebno za sporednu žensku ulogu. Naime, Yuh-Jung Youn je već osvojila niz priznanja, uključujući i nagradu Američkog udruženja kritičara za najbolju sporednu glumicu, a za očekivati je da će u istoj kategoriji biti nominirana i za prestižnu nagradu Oscar.

S obzirom na hvalospjeve kritike i publike koji stižu sa svih strana i veliki broj već osvojenih nagrada i dobivenih nominacija od kojih se posebno ističu one za nagradu najboljeg nezavisnog filma, nagradu Američkog udruženja kritičara, nagradu Po izboru kritičara i nagradu Udruženja američkih glumaca, nesumnjivo je da MINARI spada u jedne od onih filmova koji se nikako ne smiju propustiti.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni kina sat vremena prije projekcije ili kroz sustav www.ulaznice.hr

Kupi ulaznicu:

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content