MJESEC FRANKOFONIJE 2022.

U tijeku je MJESEC FRANKOFONIJE 2022 u kojem Pučko otvoreno učilište Krapina  sudjeluje kroz niz aktivnosti.

Ožujak je već tradicionalno mjesec Frankofonije koja se službeno slavi 20. ožujka na međunarodni dan Frankofonije i obilježava se u različitim zemljama u kojima se govori francuski ili postoje francuski instituti. Francuski institut u Hrvatskoj osnovan 1921. godine te već više od 100 godina radi na promociji francuske kulture i jezika u Hrvatskoj kao i na promociji znanosti i visokog obrazovanja.

Upravo u suradnji s Francuskim institutom i Hrvatskom mrežom neovisnih kinoprikazivača tijekom ožujka pripremili smo program filmova na francuskom od kojih smo prikazali novi film trenutno vodeće francuske redateljice i scenaristice Celine Sciamme „Mala mama“, a u četvrtak 31.ožujka u 20 sati prikazujemo francusku romantičnu dramu „Ljubavne afere“.

U četvrtak 24. ožujka u maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta, u suradnji sa Školom stranih jezika Versus organiziramo interaktivnu radionicu „Francuska kroz osjetila“. Radionica je namijenjena svim uzrastima, a vodi je Lucija Mlakar, profesorica hrvatskog i francuskog jezika. Poseban gost radionice je mladi kuhar Tibor Klobučar koji će prezentirati neka jela francuske kuhinje.

Za sve programe ulaz je slobodan.

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content