Nacionalna konferencija – Provedba sustava vaučera za obrazovanje odraslih – 24. i 25.1.2022.

U iduće četiri godine osigurano je 300 milijuna kuna za projekt „Provedba sustava vaučera za obrazovanje odraslih“ koji započinje 1. travnja 2022. godine.

Tim povodom je Zajednica za obrazovanje odraslih HGK, čiji je član i POU Krapina, 24. i 25. siječnja 2022. godine, organizirala konferenciju kako bi povezala sve ključne dionike projekta te informirala svoje članice i zainteresirane ustanove za obrazovanje odraslih o tome kako se mogu akreditirati i postati ustanove gdje će se vaučer moći koristiti.

Vaučere za obrazovanje moći će koristiti zaposlene i nezaposlene osobe koje zbog nedostatka vještina ne mogu pronaći zaposlenje ili im u nedostatku vještina prijeti gubitak postojećeg zaposlenja. Dodjelom vaučera osigurava se stjecanje potrebnih vještina na brz i učinkovit način, a naglasak je na individualnim potrebama korisnika koji mogu birati obrazovni program i ustanovu koju žele pohađati. Dodijeljeni vaučeri moći će se koristiti u akreditiranim ustanovama za obrazovanje odraslih.

Što se tiče kvalitete obrazovnih programa i njihova usklađenost s potrebama tržišta rada, svi oni moraju biti izrađeni sukladno Hrvatskom kvalifikacijskom okviru (HKO-u), a  digitalne i zelene vještine ključne su za prilagodbu tržištu rada.

Više informacija na: https://www.hgk.hr/300-milijuna-kuna-vaucera-za-obrazovanje-odraslih-najava?fbclid=IwAR1ckRXjLfH6q1jV1Z_3Ux2kObc3-JasjiU_i5hV74jIcHwSsQ6_fAaBUFM

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content