Noć muzeja


Pučko otvoreno učilište Krapina, Galerija grada Krapine po prvi puta se ove godine uključila u Noć muzeja, značajnu manifestaciju Hrvatskog muzejskog društva koja se održala 31. siječnja 2014. u muzejima i galerijama diljem Hrvatske.

U Galeriji grada Krapine održavao se program pod nazivom Krapinski purgerski mozaik koji se sastojao od tri dijela.

Predavanje na temu Odabrani događaji iz purgerskog života stare Krapine održala je dr. sc. Agneza Szabo koja se osvrnula na život krapinskih purgera kao i na važnije događaje vezane uz staru Krapinu. Predavanje je bilo popraćeno projekcijom starih fotografija Krapine i krapinskih purgera.

Nakon predavanja posjetitelji su mogli uživati u Purgerskim oblizekima – izložbi i degustaciji kolača koje su pripremale krapinske purgerice za pojedine blagdane. Za ovu prigodu kolače su prema starim receptima pripremile današnje purgerica kao i Pekom Krapina, Pekarnica Presečki, Slastičarnica Relax iz Krapine i Restoran i Catering Sermage iz Sv. Križa Začretja.

Purgerski mozaik svojim nastupom – dvorskim plesovima obogatila je Udruga „Grofovija Konjski“ iz Konjščine i „Oroslavska plemićka mladež“ iz Oroslavja .

Purgerska večer završila je Koncertom starogradskih pjesama u izvedbi TS Žice Krapinice iz Krapine koji su oduševili sve prisutne.Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content