Nosila je rubac črleni / subota / 8.10.2022. / 21.00

Komedija redatelja Gorana Dukića “Nosila je rubac črleni” nastala je u Švenk produkciji, a svoju svjetsku premijeru imala je na Pulskom filmskom festivalu 17. srpnja 2022., gdje je osvojila nagradu publike Zlatna vrata Pule, a Ljubo Zečević nagrađen je Zlatnom arenom za najbolju mušku ulogu. Domaća filmska kritika film je već nahvalila kao “najljepšu posvetu Hrvatskom zagorju”.

“Nosila je rubac črleni” komedija je na kajkavskom jeziku, a glavne uloge pripale su poznatim domaćim glumcima. U glavnim ulogama su Nataša Dorčić, Pjer Meničanin i Tesa Litvan, a uloge su ostvarili brojne poznate gluice i glumci: Areta Ćurković, Dora Polić, Sunčana Zelenika, Ljubo Zečević, Ljubomir Kerekeš, Robert Ugrina, Atanas Atanosovski, Ljupčo Todorovski Upa (pok.) te Goran Navojec koji je dao svoj glas Bebinoj simpatiji – Rokiju.
Scenaristica filma je Sandra Antolić, direktor fotografije Branko Linta, a montažerka Ivana Fumić.
U filmu susrećemo sveznajućeg Isusa Krista, prefriganu kumu Anku i brbljavu svinju Bebu u pitomom Hrvatskom zagorju ratnih devedesetih. Od oružja prisutni su tek lovačka puška i plastični pištolj. Sitnim vezom slatko-gorkih zapleta dominiraju drama prve svinjske ljubavi u trenutku zračne uzbune te kvar frizerske haube na pola frizure. Svadba, prošćenje, prpošni napjevi, dezerteri, Majka Božja, sir, vrhnje i happy end su uključeni! Uključena je i sjajna glazba benda Cinkuši što garantira dobru zabavu uz ovu domaću komediju.

Ulaznice se mogu kupiti na www.ulaznice.hr, na blagajni dvorane od utorka do petka od 13-17 sati i sat vremena prije projekcije.

Kupi ulaznicu:https://www.ulaznice.hr/web/event/69/889

https://www.youtube.com/watch?v=k-7mzJepQB4u0026feature=youtu.be

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content