Otvoren 9. zagorski likovni salon

Sinoć je u Galerije grada Krapine uz prisustvo brojnih likovnih umjetnika otvoren 9. zagorski likovni salon, najveća trijenalna žirirana likovna manifestacija u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Za ovogodišnji Salon stručni ocjenjivački sud u sastavu Branka Hlevnjak, Dora Kovačević i Dražen Trogrlić odabrao je 89 autora sa 137 radova. Dodijeljene su i tri jednako vrijedne nagrade koje su pripale Jadranki Fatur, Ivani Ožetski i Željku Kropfu. Na otvorenju Salona je prisutne u ime organizatora POU Krapina, Galerije grada Krapine pozdravila ravnateljica Grozdana Pavlović. Stručnu ocjenu ovogodišnjeg Zagorskog likovnog salona dala je članica ocjenjivačkog suda, likovna kritičarka Branka Hlevnjak, a otvorio ga je gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović. Salon prati opsežan katalog u kojem je uz životopis autora objavljena i fotografija jednog rada. Dizajn kataloga, pozivnica i plakata izradila je kao i svih dosadašnjih godina akad. slikarica grafičarka Ana Zubić.

Nakon otvorenja Salona koncert je održao renomirani hrvatski ansambl klasične glazbe Zagrebački solisti koji su svojim muziciranjem oduševili prisutne

Pokrovitelji Salona i koncerta su Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Krapina i Krapinsko-zagorska županija.

Otvorenje Salona i koncert održani su u skladu s trenutno važećim epidemiološkim preporukama, a mogli su se pratiti i uživo putem YouTube kanal POU Krapina.

9. zagorski likovni salon ostaje otvoren do 1. listopada 2021. godine, a može se razgledati radnim danima od utorka do subote od 10,00 – 13,00 sati.

Fotografije: Ivan Hlebec

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content