Otvorena izložba “Galerija kroz vrijeme – 30 godina umjetničkog nasljeđa“

U Galeriji grada Krapine je u četvrtak 5. listopada 2023. otvorena izložba „Galerija kroz vrijeme – 30 godina umjetničkog nasljeđa“. Otvorenjem je proslavljeno 30 godina djelovanja Galerije, predstavljajući dio umjetničkog naslijeđa koje je obogatilo naš grad tijekom tri desetljeća.

Prisutne je na otvorenju pozdravila ravnateljica POU Krapina, Grozdana Pavlović, koja je zahvalila Ministarstvu kulture i medija RH, Gradu Krapini i Krapinsko-zagorskoj županiji na podršci svih ovih godina. O djelovanju Galerije govorila je kustosica, Vesna Kunštek, a osvrt na galerijsku zbirku dala je povjesničarka umjetnosti i likovna kritičarka, Branka Hlevnjak. Izložbu je otvorio gradonačelnik grada Krapine i saborski zastupnik, Zoran Gregurović, koji je Galeriji grada Krapine uručio priznanje. Prekrasnim glazbenim ugođajem, otvorenje je obogatila ženska vokalna grupa Queentete.

Ova izložba je prilika za građane grada Krapine kao i sve ljubitelje umjetnosti da zarone u dubine kulturne riznice koju Galerija s ponosom čuva. Zahvaljujemo svima koji su uveličali ovu proslavu te svima koji podržavaju i potpomažu djelatnost Galerije grada Krapine jer je upravo podrška zajednice omogućila Galeriji da postane kulturni biser našeg grada. Nadamo se da će Galerija i dalje služiti kao jedan od glavnih centara inspiracije i kreativnosti za našu zajednicu u godinama koje dolaze.

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content