Otvorena izložba Likovnog društva „Ernest Tomašević“ Krapina i gostiju

U petak 9. prosinca 2022. u Maloj dvorani POU Krapina otvorena je izložba likovnih radova Likovnog društva „Ernest Tomašević“ Krapina i njihovih gostiju  Likovne sekcije „Josip Kaltnecker iz Zaboka.

Već tradicionalno početkom prosinca Likovno društvo „Ernest Tomašević“ Krapina izložbom radova svojih članova i gostiju pridružuje se obilježavanju proslave Dana Grada Krapine i blagdana Sv. Nikole. Ovoga puta društvo je ugostilo članove Likovne sekcije „Josip Kaltnecker“ iz Zaboka. Izloženo je 30-tak radova 26-ro autora koji iskazuju širok dijapazon interesa ne samo u izboru tehnika nego i u izboru motiva. Od pejzaža, veduta, slobodnijih figurativnih scena, mrtve prirode do cvijeća slikanih u tehnici akvarela, pastela, ulja i akrila na platnu, modeliranja u  keramici i papiru pa i fotografiranja.

Prisutne je u ime suorganizatora POU Krapina pozdravila ravnateljica Grozdana Pavlović. O izloženim radovima govorila je kustosica Vesna Kunštek, a o ovogodišnjim aktivnostima Likovnog društva predsjednica Zdenka Lazar. U glazbenom programu nastupili su Vid Šoštarko, klarinet i Ela Inkret Ranogajec uz pratnju Dominika Pažamete na klavijaturama.

Izložba ostaje otvorena do kraja siječnja 2023. godine.

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content