Otvorena izložba Multidisciplinarni projekt „6 metara“ Vedrana Ružića i održan koncert Vedran Ružić kvarteta

U Galeriji grada Krapine je u četvrtak 19. svibnja 2022. otvorena izložba mladog vizualnog umjetnika i jazz glazbenika Vedrana Ružića, Multidisciplinarni projekt „6 metara“ koji obuhvaća konceptualni film, seriju instalacija i crteža te solo album s autorskim kompozicijama. Cjelokupni opus radova i s vizualnog i sa zvučnog aspekta isprepliće tema vodilja o rušenju kuća, oduzimanju terena, nemiru i nezdravom životu koji se nameće zbog izgradnje prometne infrastrukture.

Na brojnim dokumentima – prosvjedima koje su državnim službama bezuspješno slali stanari okolnih kuća, izradio je nizove ekspresivnih crnih crteža pojedinih dionica ceste i okolnog krajolika. Zabijao čavle u ritmičkim nizovima, podsjećajući na minule dane i godine, snimio glazbeni album i režirao autorski film. Na otvorenju izložbe u dvorištu Galerije grada Krapine prisutne je pozdravila ravnateljica POU Krapina Grozdana Pavlović, a o autoru i njegovom stvaralaštvu govorila je kustosica Vesna Kunštek. Izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Krapine Ivica Hršak.

Nakon otvorenja izložbe održan je jazz koncert Vedran Ružić kvarteta koji je izveo kompozicije sa Porinom nagrađenog jazz albuma Spiritual Market glazbenika Vedrana Ružića. Spiritual Market objedinjuje autorski jazz album i art film, inspiriran zapisima putovanja Marka Pola.

Izložbu i koncert financijski je potpomoglo Ministarstvo kulture i medija RH.

Izložba ostaje otvorena do 10. lipnja 2022., a može se pogledati radnim danom od utorka do subote od 10,00 – 13,00 sati.

Podjeli na društvenim mrežama:

Skip to content